Zlatan & Nova

2009-09-30 - 22:19:17
Kategori: Zlatan - Synpunkter? (2)
Idag har jag och Zlatan varit förbi Jenny och tagit oss en promenad med Nova. Det var lite spännande i början, de drog åt varsitt håll. Lilla Nova hade även lite svårt att lämna matte med blicken. Men efter en stund så släppte allt och de gick så fint, så fint!

Nova & Zlatan i höstsolen!
Vackra Nova!
På språng!
Novisen


Stannade en stund och surrade med Jenny, men sen fick jag lite brådis, för ovanlighetens skull. Så det var bara att cykla i racer hem, köra i racer till mamma och pappa för att lämna Zlatan där och sedan mot jobbet. Jag kom då i god tid ändå!

TACK älskade Lina, för att du tog hand om Zlatan idag!

- the one and only!

Projekt: Sovrum - påbörjat!

2009-09-30 - 09:24:22
Kategori: Hus, renovering & inköp - Synpunkter? (4)
Nu när vi är klar med all byggnation i köket, har André vidtagit min tapetrivning i sovrummet och lade första spackelvarvet igår. Så nu har renoveringen i sovrummet börjat på riktigt! :] Känns riktigt skönt att veta att vi snart slipper sova på "golvet", snart kan vi ta in sängramen också.

Men hoppsan, där gick jag visst lite händelserna i förväg.. :S


En vägg spacklad - nedtill! :]Andréi full gång!
André posar gladeligen för mig! :]
Ante, i full byggmundering! :]


Nu ska jag trycka i mig någon typ av frukost, sen ska jag ut med herr Z. Mot Jenny! :]

- the one and only!

Middagsbjudning

2009-09-30 - 08:29:09
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (0)
Igårkväll hade vi storfrämmande, Sofia och Robert var förbi och åt med oss. Och sendrag som jag ju är var jag naturligtvis inte riktigt klar med maten på utsatt tid. Tur att Sofia känner mig, för hon hade tydligen räknat med det! :D Hur som helst, nr det väl var klart serverades mangokyckling och ris - en personlig favorit om du frågar mig. Hoppas det smakade för gästerna också! :]

Sofia & Robert
Zlatan ♥André ♥Observera hur Zlatan sitter med frambenen! :D


Vi avslutade med kolatårta och glass, samtidigt som vi glodde på Idol och sedan även House. När de gick hem, passade jag på att följa med en bit och rasta Zlatan. När jag sedan kom hem var min tanke att uppdatera bloggen. Men jag var så trött så jag somnade utan att jag märkte det, och vaknade nu på morgonen. Nåja, det var nog välbehövligt med lite sömn!

TACK för en mysig kväll!

- the one and only!

Nytt sidobord i högblank orange

2009-09-28 - 22:33:07
Kategori: Hus, renovering & inköp - Synpunkter? (4)
Ollallaa.. Följde med Sofia idag till EM. Hon skulle titta på ett ljusfat. Tyvärr hittade hon inget, däremot ett ljus som var vrålsnyggt. Men det var inte priset (100:-/st), så vi åkte till DollarStore istället :]

Men innan vi åkte dit, fick jag syn på ett vrålsnyggt sidobord i högblank orange. Jag tänkte att det skulle se supersnyggt ut hemma hos oss. Så ett besök av André på EM och 333:- senare hade vi ett nytt sidobord som kom att passa perfekt i vardagsrummet!

Sidobord, framifrånSkaletSidobord, från sidanMonterat och klart av Turbo-Sassa! :D
Säger som Patrik Larsson i MNK - SCHWAINIGT snyggt! :]


Jag är supernöjd, och jag tror att herren i huset är det också (den mindre håriga utav dem två) :] Men eftersom Zlatan aldrig har någonting att säga till om, så slänger jag in en bild på honom istället. För även om han inte säger så mycket (han är ju hund) så har han alltid en hedersvärd plats i mitt hjärta! ♥

Zlatan posar med min sjal! :]
Älskade Zlatan, som var hos mormor & morfar idag, medan vi var på bio! Tack familjen! ♥


Nu ska jag kolla runt lite på Idol-sajten, innan jag sluter åt ögonen för den här dagen!

Tjing!

- the one and only!

Bio - Flickan som lekte med elden!

2009-09-28 - 22:19:54
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (1)
Jag säger bara: OH MY GOD! Vilken film!

FÖRBJUDET
Vi möttes av denna skylt, innan vi gick in till biosalongen


Jag, André, Tuss och Micke har varit på bio ikväll och sett den andra delen i Stieg Larssons triologi - Flickan som lekte med elden. Jag ville att den aldrig skulle ta slut! Jag kollade inte ens på klockan en endaste gång, vilket är ovanligt för fröken Sara! SOM jag längtar till den tredje filmen!

Porrecorre! :]
Tuss popcorn. Den som sticker upp längst bak ser ut som en hjärna!


När filmen var slut (ja, det tog faktiskt slut... :[ ) gick vi förbi Tuss päron och hämtade lilla Siri. Och som vanligt stack hon ner huvudet i Andrés sko, så fort hon fick chansen. det måste lukta gott där.. Tänker dock inte undersöka saken själv! :D

Tuss och Micke - Tack för ikväll! :]


- the one and only!

Upprustning i tvättstugan

2009-09-28 - 00:11:21
Kategori: Hus, renovering & inköp - Synpunkter? (6)
Mammapappa och Lina var förbi hos oss och lämnade några SORTERA plastlåda med lock och BERTIL stoldyna, som de inhandlat på IKEA i samband med deras första camping i husbilen. Stolsdynorna var till köksstolarna och plastlådorna till tvättsortering, eftersom det inte fanns några korgar för det ändamålet när vi flyttade in.

Matplatssstolen blev ju kanon med fårskinnsdynan! :]
Stolsdynorna blev KANON! Och mjukt och skönt för rumpan också :]


Så, ikväll efter middagen satte jag tänderna i tvättstugan! Först tänkte jag börja varva ner och krypa till kojs inför morgondagens arbete. Men det gick inte. Rackarns, vilken energi jag helt plötsligt fick! Och eftersom tvättstugan har sett fördjävlig ut sen vi flyttade hit, var det verkligen på tiden! När jag då också fått plastlådorna hade jag dessutom ingen ursäkt till att inte ta tag i det hela (tusan också):

Tvättstugan - föreTvättstugan - före
Före - ser inte särskilt trevligt ut!

Tvättstugan - efterTvättstugan - efterTvättstugan - efter
Efter - uppstädat och klart. Nu behöver jag inte skämmas längre. Jag är grymt NÖJD!! :]



Nu känner jag mig grymt nöjd! Något jag däremot behöver göra nu är att sova. Har förmiddagspass imorgon! :S


Good night, sleep tight and don't let the bedbugs bite!

- the one and only!

Söndagsmiddagsgäster!

2009-09-27 - 21:40:28
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (1)
Idag har det varit rätt lugnt här hemma. Vi har i och för sig plockat och stökat hela dagen. André har städat upp i sovrummet och o "barnrummen", vi har hängt ut sängkläderna, vi har städat upp i köket, dammsugit överallt, jag håller på att köra tvättmaskin #5 för dagen... Det låter kanske mycket. Men allting har gått i så lugnt tempo. Norrlandsstressen, kanske? :D Det känns som att vi har fått undan och iordning ordentligt nu, det ser inte längre stökigt ut. PJU!

Ikväll hade vi middagsgäster vid bordet - Jenny & Johan och barnen! Efter alla gånger de varit så goa och bjudit oss på middag, kände vi att det var dags för oss dra vårt strå till stacken. Sagt och gjort. Vi bjöd på tacos, dagen till ära. Och det verkade uppskattas av samtliga! :]


Middagen är serverad!Tända ljus i snedväggen...Smaskens!
... och såhär mysigt blev det utan blixten :]


Efter middagen blev det efterrätt - glass! Så snart rullar vi väl snart fram hela högen... :]

- the one and only!

Morgonmys

2009-09-27 - 21:16:09
Kategori: Kärlek - Synpunkter? (0)
I morse sov vi inte längre än till 09:00 - kors i taket! Nog för att vi hade kunnat sova betydligt längre, med tanke på att vi var uppe till ca 04:00 och tittade på Idol. Men vi bestämde oss för att kliva upp i någorlunda vettig tid så vi skulle få någonting gjort av den här dagen också. Men vi började med frukost och hade riktigt morgonmys:

Ante vid frukostbordet! :]Zlatan äter torkad strupe :SNaturligtvis tände vi brasan också! :]


- the one and only!

Brandvarnare & VECKANS hicka!

2009-09-27 - 13:28:28
Kategori: Hus, renovering & inköp - Synpunkter? (1)
Tidigare i veckan har jag gjort slag i sak och köpt hem brandvarnare till nya lyan. Så nu kan jag elda hur mycket handdukar som helst, för så fort det börjar pyra, så blir vi varnade. Det var ju på tiden!

5 st brandvarnare inhandlade! :]
Branvarnade - ett måste i alla hem och hus!


Kan meddela att jag har VECKANS hicka just nu. Den har hållt i sig i en halvtimme nu, och den vill fasen inte ge sig. Pratade med Mamsen nyss på telefon och hon bara skrattade åt mig :D

Men vad nu..? Den försvann! HAHA! :]

- the one and only!

Skön lördag

2009-09-27 - 00:49:11
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (0)
Jag brukar försöka sova till ca 12-tiden då jag jobbat natt och ska återgå till normala rutiner. Men efter min brilljanta idé att vara vaken till 08:30, sov jag till strax efter 14. Typiskt, jag som hade tänkt göra någonting vettigt idag. Jaja, man måste väl tänka på hälsan också :]

Vi började med att hälsa på Jenny & Johan. De hade köpt en jättefin spårsele i läder till deras gildentjej Nova, samt en spårlina - inköpt hos Jens Hundartiiklar här på Djupviken. Jag tror att vi också ska investera i de grejorna vi också. Det blir nog imorgon, banne mig! :]

Måste förresten dela med mig av en helt underbar bild på deras dotter Emma, som jag tog när vi var och spårade för snart två veckor sedan:

Underbar bild på ursöta Emma!
Sockersöta Emma!


Sedan åkte vi med Andrés syster Tess och käkade på Älgest. Jag beställde en pizza, vilket jag ångrade när jag väl började äta. Så jag lämnade halva pizzan :S Tog ett kort på en rätt lejd älg som de hade på pizzerian, så jag var bara tvungen att fota den!

Hmm.. Något skum ställning för att vara älg! :D
Vad GÖR den med bakdelen, egentligen?!?


Vacker himmel!
Oerhört vacker himmel!


Avslutningsvis hamnade vi hos Tuss & Micke, Micke fyllde nämligen år igår. Så jag sjöng första meningen i "Ja, må han leva" och vi fick vi oss varsin tårtbit för det. Inte illa pinkat! Carro kom dit också. Vi stannade hela kvällen och surrade och mös på. Hundarna låg och tuggade på varsitt ben. De är så söta att titta på:


Siri tar taberas på Zlatans mat! :DSiri kämpar på!Mys hos husse med tuggben fulla munnen! :D
Siri & Zlatan tuggar på för fullt
Siri & Zlatan k'mpar på med varsitt ben!


TACK för idag, allihopa! ♥

- the one and only!

Lördagmorgon!

2009-09-26 - 08:21:43
Kategori: Trädgården & Utomhus - Synpunkter? (1)
Varför jag sitter här, vet jag inte. Det är alldelesför sent (tidigt?) för det. Har jobbat i Luleå hela natten och är egentligen svintrött. Jag lovar att jag ska krypa till kojs! Men när jag gick ut med Zlatan, kunde jag inte låta bil att fota de vackra träden och himlen. Allting är så fridfullt på morgonen. Allting är så tyst och stilla. Även fåglarna verkade vara stillsamma, för jag tror inte jag hörde en endaste fågelsång. Dock verkar de ha vaknat till liv nu, för jag hör piggt kvitter utanför fönstret. Bjuder här på underbara morgonbilder:


MorgonstundDet börjar bli hösteldiga färger på trädenSolchans vs regnrisk. Bara tiden får utvisa..!Vacker morgonhimmel
Otroligt vackert! Fårösundet by morning



NU ska jag sova! :]

- the one and only!

Skallebang

2009-09-25 - 18:34:03
Kategori: Allmänt - Synpunkter? (2)
Har en gnutta skallebang för tillfället. Hoppas det inte håller i sig. Blir drygt att jobba med det en hel natt.. Har varit uppe sedan ca 16:30. Kanske dags att ta tag i livet. Duscha, äta.. Sen har jag sett att de har billigt godisIca Maxi här i Luleå. Ska nog göra mig en sväng till Storheden! :]

Snart börjar ju Idol också (eller snart och snart, men för er som känner mig vet ni att jag är som ett seeeendrag :D)

Längtar hem till min lille sjukling och till den lurvige. Men nu är det dags att sluta jiddra och börja trolla, dvs göra slag i sak; dusch → mat → GODIS!

So long!

- the one and only!

Jag borde väl egentligen inte...

2009-09-25 - 06:38:07
Kategori: Allmänt - Synpunkter? (4)

... men jag kan inte låta bli att skriva ett inlägg!

Är äntligen hemma hos storebror J, efter två arbetspass som hette duga. Att jobba förmiddag (YouCall) och sedan gå på ett nattpass (Securitas) är absolut ingenting jag rekommenderar. Jag är oerhört tacksam att jag kan komma till Jonas och sova! ♥

Jag skulle egentligen ha stannat på SSAB fram till ungefär nu. Tanken var att André skulle jobba där idag, och att jag skulle ta med mig Zlatan till Jonas. Men André är tyvärr sjuk idag, så han stannar hemma. Han blir nog väl ompysslad av herr Z, eller vad tror ni?! :D

Nu ska jag krypa till kojs! Behöver jag säga att jag lääängtat?!? :]



"Är huvudet dumt, får kroppen lida" - så sant, så sant!



- the one and only!


Besök på kvällskvisten

2009-09-23 - 21:52:05
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (2)

Idag, strax efter 18, började Zlatan skälla. Han gör det då det kommer folk, men ibland även när det kommer någon till grannen. Eftersom jag inte hört något sa jag åt honom att sluta, vilket han gjorde trots att han var intensiv ett tag. Sedan ringde det på telefonen. Det var Linda som undrade om jag var hemma. Hon, Per & Harry väntade utanför. Då hörde ju Zlatan rätt :D

De kom förbi och kikade hur vi hade det. Vi fikade och efter en stund kom även André hem, som ju pluggar i Luleå. Mitt i allt surr plingar det på dörren. Då kom mina föräldrar och lillebror förbi - med glass. Så det blev värsta fika- och glassfesten. Stackars Harry kommer väl vara som ett duracellbatteri ikväll. Eller ska jag säga "stackars Per och Linda"? :S

Harrybot med choklad runt munnen! :]
Glassen hamnar lite här och där när man är liten :]Yummie!Mums vad gott med glass!
SÖTUNGE!


Per och Linda stannade hela kvällen. Och det var ju tur, för det var så länge sen vi sågs. Vi hade mycket att ta igen surrmässigt - i alla fall jag och Linda :] André och Per satt mest vid datorn. Harry & Zlatan skuttade mellan! Det var så mysigt att få ha dem hos oss en stund!

Nu ska jag och John Blund besöka drömmarnas värld - morgondagen blir krafigt ansträngande... :S

- the one and only! 


Bus med Torsten!

2009-09-23 - 21:12:19
Kategori: Zlatan - Synpunkter? (2)
Efter jobbet ringde jag till Eva, Torstens matte. Vi bestämde oss för att träffas på parkeringen vid Lomtjäns Upplevelseskog. Det är så mysigt där, och väldigt sällan folk. Så hundarna kan springa lösa och härja på som de vill. Och det gjorde de:

Torsten lyckades få sig en lerinpackning för benen - SPA, har jag fått lära mig att det heter! :D
Torsten hittade ett surdike, och passade på med en lerinpackning på benen! Matte var inte fullt lika nöjd över det...


Full karriär!Zlatans tunga ser ut som en slips!
Kom och ta mig om du kan!


Efter allt busande var de helt slut, båda två. Särskilt Zlatan, som ju är 6 år äldre än Torsten, vilket syntes ordentligt efter några varv löpvarv. Zlatans tunga hängde som en slips, men Torstens tunga hände rätt friskt den också :D

Torsten & Zlatan pustar ut :]
Två vovvar som kommer att sova gott!


Det är så himla roligt att se hundar busa. Ögonen och hela kroppsspråket utstrålar sån lycka - och det ger mig sån gläjde i mitt hjärta. I hundmammahjärtat!

Zlatan & Torsten i Lomtjäns Upplevelseskog! Februari -09
Sist Zlatan & Torsten busade i skogen var i februari i år, dvs mer än 7 månader sen! Lille Torsten har blivit mycket större sen dess! :]


Detta måste vi göra oftare, Eva! :]

- the one and only!

Utanför jobbet

2009-09-23 - 18:16:58
Kategori: Zlatan - Synpunkter? (0)
Det är så skönt att komma sig ut på en promenad på jobbet. Känner att man behöver lite omväxling! Att det sen börjar vara så himla fina färger ute, ger mig en extrakick. Hösten är här! :]

Höstlöv
Lövverket



Och så den dagliga dosen av Zlatanbilder, såklart:

Fiina killen
Äter gräs...... och så lämna visitkort!
Han är allt fin, min lilla vovvsing!

- the one and only!

Premiäreldning & Pixbox!!

2009-09-22 - 22:31:05
Kategori: Hus, renovering & inköp - Synpunkter? (5)
Idag har vi tänt den öppna spisen för första gången. Snacka om mysigt det blev, helt underbart! Den ger även ifrån sig en hel del värme, så nu är det bara en fårskinnsfäll på golvet som saknas. Den inhandlas på IKEA vid nästa besök, sen kan vi sätta oss ner och grilla korv! :D

Jg ordnar till 'vedklabbarna'Här monterar jag innandömet på spisenFyll på med spriten!
WooW! :]
Myyys! :]


Har förresten lagt in en hel del nya bilder min Pixbox. Enjoy! ;]

- the one and only!

Zlatan i höstfärger, nackellack & full tuggning

2009-09-22 - 21:30:55
Kategori: Zlatan - Synpunkter? (0)

Har jobbat ett heldagspass idag, från 6:45-16:00. Då är det så skönt att gå en promenad på rasten och få både sträcka på benen och lite frisk luft! :] Fick en kanonbildZlatan i höstfärger under förmiddagen, det solen fortfarande sken på oss:

Zlatan i höstfärger
VÄRLDENS vackraste kille!


Upptäckte även vad moster Lina pysslat med då Zlatan varit dit och hälsat på:

Machokänslan är som bortblåst, på grund av lite rosa nagellack.. :D
Haha, man skulle väl kunna säga att han genast förlorar lite av sin machostil?! :D


När vi kom hem kom grannen förbi. Hon frågade och hon fick slänga en kompostpåse i vår tunna. Det var renknotor i hennes påse, och eftersom de har egen kompost intill huset, ville hon inte slänga benbitarna där. Men så kom hon på att Zlatan kanske ville ha benbitarna - och det ville han!!

Zlatan äter på renknota, som han fått av vår granneYummie! Även här syns hans heta nagellack! :DSmaskens!

 - the one and only!


Ska vi byta grejor med varann?

2009-09-22 - 21:02:09
Kategori: Hus, renovering & inköp - Synpunkter? (1)

Har idag varit på Clas Olsson och bytt ut ett nätverksuttag som vi hade köpt fel. Inhandlade även en nätverkskabel på 25 m, så nu kan vi sitta och surfa utan att ha en massa kablar liggandes runt golvet. SMID!
 
Följande fanns också på min inköpslista:
* vit grundfärg till entrén från hallen
* vit lackfärg till entrén från hallen
* fönsterfilm till några av innerdörrarna
* fönsterfilm till toalettfönstret (för att undvika fönstertittare, vilket vi i och för sig inte haft problem med. MEN, det är ju alltid bättre att förekomma än att förekommas)
* brassprit till öppna spisen

Jag fick tag i allt utom fönsterfilm till toaletten, eftersom jag glömt att mäta hur stort fönstret är. Så jag åker tillbaka imorgon!

Återkommer med bild på hur det blev med eld i spisen... :]

- the one and only!


Shopping åt herr Zlusk!

2009-09-21 - 22:05:59
Kategori: Zlatan - Synpunkter? (4)
Idag cyklade jag och Zlatan till Djurmagazinet. Eller, Zlatan sprang, naturligtvis. Jag skulle "bara kolla på lite grejor" där, och kom hem med en full påse med smått och gott samt ett regn-/vintertäcke åt Zlatan. Han var så duktig, och sprang hela vägen fram och tillbaka. Han gjorde samma sak under förra veckan, men då var vi till Beijer fram och tillbaka. Han bara följer med. Han skulle garanterat följa mig till världens ände - så han är MER än värd alla grejor som han fick! ♥

Såhär cyklade vi hem, gissa en som är slut! (Zlatan då, inte jag! :D )


Detta fick han
:
* 1 st regn-/vintertäcke (endast 99:-, oavsett storlek. TIPS!)
* 1 st torkad strupe
* 1 st torkad knota
* 10 st hårdpressade ben
* 1 pkt med små "belöningsben" i hud
* 1 st gul boll i naturgummi (bra för starka käftar, där tennisbollar inte fungerar)


Supersnygg kappa - endast 99:- på Djurmagazinet, oavsett storlek! :]
Regn-/vinterkappa, smarriga hårdpressade ben, knota, strupe och gul boll! :]Cykeltur!Magplatta så han inte blir blöt under magen heller!SE PÅ MIN NYA FINA GULA BOLL! säger Zlatan :]


- the one and only!

Anticimex på besök

2009-09-21 - 11:10:53
Kategori: Hus, renovering & inköp - Synpunkter? (0)
"Ojoj, detta bådar inte gott" - tänker du säkert. Men det gör det. Vi har ju, i samband med flytten, tecknat en hemförsäkring, villaförsäkring och sånt trams. I denna försäkring ingår ett trygghetsavtal under 1 år genom Anticimex. Och idag har de varit och gjort en besiktning gällande detta. Vi fick några "rekommendationer" - men vi blev godkända. Vi passade även på att köpa en pulverbrandsläckare! Kan ju vara bra när jag är i farten med mina handdukar :D

'Papper att spara!' :]
Denna mapp innehåller utlåtande för vårt hus. Rätt kul läsning, faktiskt. Kan de bero på att vi fick godkänt? :]


När jag satte mig vid datorn för att lägga in lite bilder, såg jag att jag hade ett oläst SMS. Sånt tycker jag alltid är spännande. Dessvärre hetsade jag upp mig i onödan,för det var inget roligt SMS. Det var en jobbförfrågan om ett eftermiddagspass idag. Och jag som hade tänkt vara ledig idag... Men men, klirr i kassan känns ju inte helt fel heller - åtminstone inte den 25:e, nästa månad! :D

Nu ska jag cykla en sväng med Zlatan, sen frukost. So long!

- the one and only!

Rökt abborre!

2009-09-21 - 11:00:36
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (0)
Igår jobbade vi hemmavid hela dagen. Vi hade tänkt äta ett flottigt skrov någonstans. Men så kom räddningen. Andrés pappa kom förbi med rökt abborre, kokt potatis och tunnbröd! Vilken lyx! Så vi hade ju en väldans tur med söndagsmiddagen, med andra ord! :]

MUMS!
Paketet innehåller rökt abborre! :]Tunnbröd är ett MÅSTE!Renset


Dra åt skogen, så gott det var!

- the one and only!

Öppen spis!

2009-09-21 - 10:11:30
Kategori: Hus, renovering & inköp - Synpunkter? (0)
Som en fortsättning i det här med att elda, övergick vi igår från att elda handdukar till ett mer sofistikerat eldningsförfarande - vi satte upp den öppna spisen! En sån har vi tänkt köpa i över 1½ år, men de är ju så fasligt dyra, så vi har inte riktigt kommit oss för. Men när då André hittade denna på rea, så var vi inte sega i starten! :]

André mäter ut var mitten ärDå var det bara plasten kvar...... och dr ryker den!Sådär ja! :]


Jag är GRYMT nöjd, det kommer att bli hur mysigt som helst att kunna tända en brasa när skymningen faller!

- the one and only!

Nya innerdörrar

2009-09-21 - 10:01:21
Kategori: Hus, renovering & inköp - Synpunkter? (0)
Igår gjordes ett stort framsteg hos oss - vi monterade in de nya innerdörrarna! Nedan följer bilder hur det blev. Tänker däremot inte lägga in bilder på hur det såg ut med de gamla dörrarna, för det var helt förskräckligt fult!

Tittut!Utkapning för fönstretKlart!
Zlatan känner lugnet! :]


- the one and only!

Glödhett!

2009-09-21 - 00:08:54
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (1)
Igårkväll när vi gick och lade oss, skulle vi dämpa belysningen i sovrummet. Eftersom vi inte har någon dimmer där och det antingen går att välja på strålkastare eller kolsvart, så fick jag en snilleidé. Jag hände en handduk över lampan! Och det blev riktigt bra, riktig mysbelysning. Medan vi låg där och surrade, kände jag en märklig doft. En doft som man inte känner så ofta. Jag bad André andas på mig - men näe, det var inte han som luktade. Jag vädrade, tills det slog mig att det ju luktade rök! Ooops, LAMPAN! Jag sprättade upp ur sängen och skyndade mot lampan. Mycket riktigt, det hade blivit väldigt varmt där, så varmt att handduken glödde! Jag slängde handduken i diskhon, och sedan ut på stenplattorna, kröp sedan till kojs igen. Ingen skada skedd, tur!

Ja, förutom på handduken då!

Såhär fin blev handduken efter att den hängt över lampan... :/


- the one and only!

Första frosten

2009-09-20 - 11:01:28
Kategori: Trädgården & Utomhus - Synpunkter? (3)
Igår när jag åkte till jobbet, gjorde jag en näst intill chockartad upptäckt: Det var frost på vindrutan, och jag fick ställa mig och skrapa rutan innan jag kunde åka till jobbet. Snart är vintern här, undrar när den första snön kommer falla?

Frost på komposttunnanNu är det dags för rutskrapning igen!
Brrr! Ser kallt ut!

- the one and only!

Besök på Grans

2009-09-19 - 13:56:53
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (2)
I torsdags hade min kollega Tess, tillsammans med några andra, anordnat en Gerbilutställning. Jag var lite nyfiken så jag tog med mig min syster Lina, Therese och Filippa. Vickan från jobbet hakade också på. Tyvärr hade det inte riktigt hunit komma igång till 16:00, så vi traskade ner och tittade på de andra djuren.

En av de två minigrisarna :]
Får får får?Funderar på att köpa en sånhär skylt hem.. :DBä bä, vita lamm!En liten brun kalv!
En liten kalv till!Söt kossa!FYLLT juver!
Två bockarna Bruse? Näe, de hette något annat, men kommer inte ihåg vad!


Sen gick vi up och tittade på Gerbilutställningen igen. Tog kort på de fina prisrosetterna som Tess suttit och gjort, samt på henne och hennes gerbil Sture!

Prisrosett!Tess med hennes gerbil Sture! :]Prisrosett!


- the one and only!


SMS från André

2009-09-18 - 21:41:16
Kategori: Kärlek - Synpunkter? (2)

På jobbet idag fick jag ett uppiggande SMS från André ♥:

"Hej gumman! Har köpt 5 st smirre åt dig :) vi får passa på medan du kan :)"

Hur gulligt var inte det?! Jag ringde upp och sa åt han hur otroligt gullig han är. Han spann vidare genom att föreslå en myskväll med chips, godis och film. Och det kommer det bli! Vi har hyrt 3 filmer, så här blir det värsta bion ikväll!

*) Smirre = Smirnoff Ice, en av mina favoriter

- the one and only!


Rosa nalle & fin dikt

2009-09-17 - 15:43:50
Kategori: Kärlek - Synpunkter? (5)
Har fått en söt liten rosa nalle från Tess och Vickan på jobbet, samt ett kort med en fin dikt:

Rosa liten nalle! :]

LIFE

Life is no bed of roses

for roses have thorns, you know
But handling with care and balance
will protect you from injury
 
All gardens have seasons of beauty
where the flowers of your living grow
With colours and shapes a plenty
sweet fragrance to bestow
 
Life's flowers need careful tending
for all life needs sun and rain
And love and faith unending
for hope to flower again



Ville inte läsa så noga när jag var på jobbet. Jag är ju en riktig gråtare, och det är väl kanske inte så roligt att sitta på jobbet och dra ett saltstänk över tangentbordet. Dock har gråtandet börjat avta. Jag sörjer fortfarande, men inte med så mycket tårar längre. Efter regn kommer solsken, och jag tycker mig se hur solens strålar sakteliga börjar bryta sig igenom de tidigare så mörka molnen..
 
Det finns hopp! :]


- the one and only!

Missfall

2009-09-16 - 23:22:14
Kategori: Kärlek - Synpunkter? (11)

Vi hade inte gått ut med det riktigt officiellt ännu. De närmsta visse, några arbetskamrater och så några till. Efter ultraljudet den 8 oktober tänkte jag skriva här om den stora nyheten - vi ska bli föräldrar! Det är nog det största man kan uppleva, känslan i att säga: "Vi ska ha barn!". Det är så stort, det fyller människor med glädje, längtan och förväntan. Det slår allt annat som jag någonsin upplevt. Bara tanken, på att en liten krabat skulle komma till oss den 3 mars och förgylla våra liv, gjorde mig så innerligt lycklig!

Det har nu gått en vecka sedan vi fick det hemska beskedet - missfall!

Vad som hände? Lördag (5/9) för snart två veckor sedan började jag blöda. Inte alls så mycket, och alltså inte något jag funderade över eftersom jag inte hade ont. I tisdags (8/9) började jag få en molande värk i nedre magregionen och runtom ryggen. Blödningen hade fortfarande inte avtagit, snarare tvärt om. Den molande värken ville inte heller avta. Så jag ringde till akuten och fick en tid dagen därpå. På onsdagen kl. 10:00 skulle vi vara där. Jag hade en dålig känsla i magen. André ♥ var naturligtvis med hela tiden. När vi fick komma in gjorde läkaren ett vaginalt ultraljud - och kunde snabbt konstatera att det var ett pågående missfall. Att få det beskedet, liggandes gråtandes på britsen, med benen i vädret och två främmande personer som undersökte mitt underliv... Jag har nog aldrig känt mig så utlämnad. Läkaren rekommenderade skrapning. Jag fick en tid i fredags (11/9) i Sunderbyn. Då sövdes jag ner och så avslutades graviditeten i ett kick. När jag vaknade hade jag inte ont längre. Och det var först då som jag insåg hur ont jag hade haft. Jag hade väl lärt mig leva med smärtan. Det var ju inte direkt den fysiska smärtan som var den värsta...

Allt känns så overkligt. Händer detta? Händer det verkligen oss? I torsdags skulle vi ju gå in i v.16 - den kritiska perioden var ju över för länge sen. Allt rasade samman. Allt som vi planerat inför, pratat och fantiserat om. Så många gånger vi pratat och drömt om framtiden. Vi hade börjat titta på barnvagn, bilstol och allt annat måste för lille bebisen. Vi längtade så till ultraljudet, då vi äntligen skulle få se vårt mirakel. Vad var det för en filur som gömde sig där inne? Vem var den mest lik? Var det en pojke eller en flicka? Frågorna var, och är fortfarande, många. Men på de frågorna får vi aldrig några svar. Aldrig någonsin.

Det fanns inte något foster kvar, trots att moderkakan och övriga "beståndsdelar" verkade växa som de skulle. Bebisen dog troligen för flera veckor sedan, väldigt tidigt i graviditeten. Det hade inte funnits något där "de senaste månaderna". Min kropp hade liksom inte synkat med sig själv, det var därför värken kom nu - moderkakan skulle ju stötas ut.

På något underligt vis kände jag nog ändå på mig detta - men jag ville inte acceptera det själv. Jag hade sagt till flera att jag ibland inte trodde att jag var gravid, eftersom jag inte kände något. Veckan innan vi fick konstaterat missfall, gjorde jag ett nytt graviditetstest, för att kolla att det fortfarande visade plus. Och det gjorde det ju såklart. Men ändå var jag misstänksam. Och nu vet jag ju varför. Det sägs väl att man skall lita till sin intuition? Nu känns dock situationen mer greppbar. Omställningen har varit stor -  från att först ställa in sig på att ett barn skall komma till oss och förändra vårt liv för gott, för att sedan hastigt tas ifrån allting och återgå till det som varit. Att få missfall är jobbigare än vad jag någonsin kunde ana, och ingenting jag skulle önska min värsta fiende. Jag hann ju aldrig känna barnet inne i magen, inga sparkar eller rörelser alls. Att man ändå kan sakna någon som man aldrig haft i sin famn...

Först ville jag inte skriva om det här. Men nu känner jag annorlunda. Dels för att folk ska förstå min/vår sorg, dels för att det skall komma upp till ytan, då det för många känns tabubelagt och skamset, och främst för att jag känner att jag mår bra av att få uttrycka mina känslor i skrift. Frågor svara jag gärna på. Hellre det än att det skall skapas rykten.

Sist men inte minst vill jag sända ett stort tack till alla våra nära och kära ♥ Ni som verkligen har ställt upp och stöttat oss i detta oförklarliga.


"I nöden prövas vännen..."



- the one and only!


Semester - Slottsbesök, Århus & kossor!

2009-09-13 - 23:36:08
Kategori: Resor - Synpunkter? (3)
Måndag 3 augusti. Vi bestämde oss för att åka ner mot Århus. På vägen stannade vi till vid Rosenholms Slott i Hornslet. Där stannade vi ett tag, spankulerade runt i någon timme i det flera hundra år gamla slottet. Det var urläckert!

Rosenholms slott!
Rosenholm i HornsletDet fanns bl a skolbänkar innanför borgmurarna. Lina undervisar :DSängplats bredvid rummet med skolbänkarna. Kanske lärarinnans säng?Rosa rosor i fönstret
Dass med roligt budskapHahaha!Gamla köksprylarJag & Lina inne i slottet
Jag & Lina inne i slottet


Sedan drog vi ner till Århus. Där passade vi på att äta lunch på en många utomhusrestauranger. Restaurangägaren måste ha gillat hundar, för Zlatan fick sig en bit lammkotlett medan vi väntade på att vår mat skulle bli klar:

Zlatan får en lammkotlett av restaurangägaren! :]
Zlatan äter lammkotlett

André & jag
André & jag


Sista stoppet blev i Kalö och en gammal borgruin. Den var uppe på en höjd, omringad av vatten. Vi traskade runt och kikade en stund. Runtomkring var betande ungkossor. På vägen upp till borgen var de en bra bit bort, men när vi skulle gå tillbaka hade de förflyttat sig till gångstigen. De blev ganska nyfikna på Zlatan!

Ruinen i Kalö
InfoLinapinaAndré, Zlatan & jagEn något suspekt blick från Zlatan
Betande ungkossorEn gammal ek(?)
KossorKossan slickade på Zlatan :D

So long! :]

- the one and only!

Semester - Fregatten Jylland & Ebeltoft

2009-09-12 - 05:01:08
Kategori: Resor - Synpunkter? (0)
söndagen den 2 augusti styrde vi kosan mot Ebeltoft för att besöka Fregatten Jylland - det längsta träskeppet i världen. Det seglade för första gången 1862 och är än idag bevarat. För den intresserade finns mer att läsa här!


Fregatten Jylland
Det ser mer makabert ut än vad det är - bara två levande personer finns med på bilden!GaljonsfigurenDetär stort - och det tål att påpekas att detta bara är ena sidan!Naturlig glädje.. :]André, jag & Zlatan vid propellern!
Tur man kan ha barnasinnet kvar :]André bland tilsammans med två 'dockor'. Han är allt barnslig, den där! :DEn av skeppets 44 kanoner!André, Lina & Zlatan vid ett gigantiskt ankare!


Fler bilder kommer upp på min PixBox under dagen!

När vi avverkat några timmar på skeppet, gick vi in mot Ebeltoft centrum. Det var ett ytterst litet centrum, men ändå mycket liv och rörelse. Mitt i alltihop kom Korvvagnen!

Korvvagnen!
André hittade en mössa som passade honom som handen i handsken!Idylliskt - tänker på Pippi Långstrump-filmerna! :].. och så bjöds det på hundbajspåsar!

Vi åkte 'hem' mot Grenå igen. Där borstade vi tänderna på Zlatan, vilket vi aldrig tidigare provat. Gissa tre gånger om han gillade det hela! :D Som vanligt spelade vi Yatzy innan sängen var ett faktum...

Såå duktig! Tandkräm med leversmak verkar uppskattas :S'Snälla, släpp mig!!!''Dessa människor, de hittar då alltid på en massa hyss!'
Elaka, elaka människor!


- the one and only!

Semester - Mammas födelsedag! ♥

2009-09-12 - 04:14:06
Kategori: Resor - Synpunkter? (0)
Den 1 augusti är mammas dag. Det firades naturligtvis med pompa och ståt! Efter att hon, ej påtvingat, varit ut med Zlatan, hade vi presentutdelning och åt frukost tillsammans. Hon fick bl a Beyonce's nya skiva och en jättefin ljuslykta.

GRATTIS TILL DIG, MAMSEN!! ♥

Lina och mamma, som naturligtvis är i presentöppnartagen!
Lina med 'födelsedagsbarnet'!

Ljuslykta i form av en snöflinga!
Snöflingelyktan


Resterande dagen knallade vi runt på stan och bara mös på. Vi passade på att köpa vykort, så vi skulle vara ute i god tid. (Hmm, nu blev det inte så i alla fall, men det är en annan femma! :D ) Sen hittade vi en butik som REAde ut en massa fina plagg pga konkurs. Jag och André fyndade softshelljackor, vilket även pappa lyckades med!

- the one and only!

Semester - mot Danmark!

2009-09-12 - 03:53:51
Kategori: Resor - Synpunkter? (0)

fredagen sov vi ut lite innan vi pallrade oss ut i bilen för ytterligare 40 mil framför ratten. Det kändes väl sisådär roligt, men det bästa med dagen var att jag äntligen skulle få träffa min familj - de tre av fem som var med, vill säga!

Fortfarande på svensk mark. Men inte så länge till...!
Men det var vackert...Det var minsann inte gratis att åka över broarna!Ingen liten bro, direkt!
... och härligt!!!

När vi kom fram till Grenå, tog vi det ganska piano. Vi handlade och åkte sedan runt för att kolla läget i byn. Vi stannade till vid Kattegatcentret, som vi bestämde oss för att besöka senare under veckan. När vi var vid havet var en hel drös med nyckelpigor på räcket och gassade i solen.


Vi vandrares skuggor mot stranden

Nyckelpigor i massor!Linas skugga!Linas skugga!Nyckelpigor!


Det var en ljum kväll och efter att vi kollat läget på stranden, åkte vi hem och käkade, spelade lite Yatzy och gjorde sedan kväll.

- the one and only!  


Semester - mot Trelleborg

2009-09-12 - 03:25:47
Kategori: Resor - Synpunkter? (0)
Torsdag 30 juli styrde vi kosan vidare mot Trelleborg. Det var en tur på dryga 100 mil, så det tog hela dagen. Har dock några förevigade ögonblick från resan genom Sverige. Dock ej på Sverige, utan på oss:

Vi & Zlatan!

Finaste Zlatan!

Herr Päls


- the one and only!

Semester - Östersund

2009-09-12 - 02:53:09
Kategori: Resor - Synpunkter? (0)
Tisdag 28 juli - söndag 9 augusti tog jag och André oss semester. En välbehövlig sådan. Målet var Danmark, dels för avkoppling men också för att vara med och fira pappa när han skulle fylla 50 år. Men vi passade på att göra några stopp på vägen...



Vår semester började med att besöka Andrés lumpenpolare Moddy och hans familj. Så vårt första stopp var Östersund. På vägen dit såg vi en liten rävunge, som var som en "spemagerkråka"! Stackaren sprang och letade mat längs med vägen, så jag kastade en av Zlatans DentaStix till den. Hoppas den blev mätt! :]

Den lilla rävungen


Vi var framme mitt i natten. Men inte gick vi och lade oss för det. Vi satt uppe och surrade länge och väl, till hembakt pizza, en kopp te och en ljum sommarkväll! Om man ändå kunde stoppa tiden?!?

Efter att vi fått sova ut ordentligt på onsdagmorgonen, fick vi träffa familjens lilla solstråle - ALVA!! Vilken liten gulletös hon är:

Fröken Sjövild!Sötnos!Gófisen!Alva äter frukost


Sen pallrade vi oss upp och ut. Vi gick ner på byn och mot Badhusparken (lustigt att det finns en sån i Östersund också!). Väl där åt vi glass!

Gott med glass!
Gott med glass, tycker fröken!


Vi var även på en indisk restaurang, Goa, och käkade. Det var grymt starkt, trodde jag skulle brinna upp inifrån. Men förutom det var det väl gott...

Middag på fyra man hand!Maten - het, het, het!Våra helt underbara vänner Freddy & Linnéa!
Vi med underbara Freddy & Linnéa!


Sen måste jag dela med mig av Alvas söta skor. Är de inte alldeles bedårande?

Mina och Alvas Fopplor!
Alvas Fopplor är alltså de till höger!


Vårt besök i Östersund avslutades med en hel del kramande med Alva. Hon och André fann varandra, och man skulle väl kunna säga att de är rätt lika, eller hur? :]

André och Alva grimaserar


- the one and only!

Inget Internet = ingen uppdatering

2009-09-11 - 19:59:28
Kategori: Allmänt - Synpunkter? (0)
Livet utan Internet blir en gnutta problematiskt. Det är först nu som jag fattar hur beroende jag verkligen är!

Nu har vi kommit in i huset, fått en ordentlig Internetuppkoppling och kan börja leva ett ordentligt liv utan ett evigt snyltande från grannen! :D

Hade tänkt börja med en smärre uppdatering om vad som hänt sedan sist. Enjoy!

- the one and only!

RSS 2.0