Flopp & CSN

2011-04-28 - 18:34:00
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (0)
Idag hade vi tid för 5-månaderskontrollen. Jag vaknade lite sent så det blev rätt stressigt på morgonen. Viktigast är ju Edward, sen kommer Zlatan och sist jag och när det är sådär riktigt stressigt så händer det ibland att mina egna behov måste åsidosättas. Exempelvis hann jag inte äta frukost hemma. Jag kokade två ägg medan jag susade runt som en skållad råtta, gjorde färdig lille herrn och gick en kissrunda med Zlatan innan jag susade iväg mot vårdcentralen. På P-däcket ser jag att jag har ett par minuter tillgodo, så jag tryckte i mig de två äggen innan jag halvsprang upp till BVC. Vi hade tid 9:30. En minut i var vi där. PJU! Jag hinner till och med vänta ett par minuter, innan jag får reda på att BVC-sköterskan inte är på plats idag. TYPISKT! Det hade jag inte fått meddelande om. Nåja, vi skulle likaså på stan med min kollega Anna och hennes Hugo samt att jag redan ordnat så grannarna kom och gick med Zlatan, så det var väl egentligen ingen skada skedd. Men ändå...

Väl hemma såg jag att vi hade fått ett brev från BVC om att tiden hade ändrats. Men det kom i tisdags och nu när jag är själv hemma är det inte alltid jag hinner med allt. Kan inte påstå att posten ligger högst upp på priolistan direkt. Däremot hade vi fått ett brev från CSN, adresserat till Ante, med det mindre tråkiga beskedet om att betala tillbaka lånet ganska omgående (han jobbade för mycket under tiden han pluggade). Såhär tyckte Edward om deras påhitt:Sådär ja..!


Kladdigt med majskrok

2011-04-27 - 20:56:00
Kategori: Edward - Synpunkter? (0)
Ja, som jag nämnt tidigare blir det ju väldans kladdigt med majskrokar. Men det kan inte hjälpas, de är ju så goda! De verkar faktiskt vara med uppskattade än rån, förmodligen för att de smakar lite mer. När Edward har kläder som ändå ska tvättas, brukar jag ge honom ett par majskrokar som han får suga på en stund.
Det är alltid lika uppskattat från både Edwards och Zlatans håll. Tvättmaskinen får då göra sitt jobb i alla fall!

Edward smackar och njuter

2011-04-26 - 22:32:00
Kategori: Edward i rörelse - Synpunkter? (0)

Edward får gröt både på morgnar och på kvällar. Ibland serveras det banangröt, ibland päron-, plommon- eller rent av mangogröt. Han gillar det väldigt mycket! Ikväll lyckades jag fånga ett förnöjsamt smackande och "mmm..-ande" när han åt. Var observant ca 12 sek in i filmsnutten:
Han är, som synes, rätt så tacksam att mata. Gulliga, älskade, bästaste, sötaste, finaste... ♥


5 månader!

2011-04-24 - 20:07:00
Kategori: Edward - Synpunkter? (0)
Idag blir vår lille älskling 5 månader - hurra, hurra, HURRA!!


Älskade, älskade Edward!Vi tog det rätt slött på förmiddagen. Klara kom förbi, vilket var jättetrevligt. Det var alldeles för länge sen vi träffades. Hon har inte sett Edward i verkligheten förrän idag. Så det var på tiden!! :] Sedan åkte vi ner på stugan en sväng. Där åt vi en hamburgare och grillade lite marshmallows. Mumma!

Påskafton

2011-04-24 - 17:46:00
Kategori: Dagsturer - Synpunkter? (0)
Gårdagen spenderades med goda vänner i Kåbdalis. Vi sov över i stugan i Harads och startade därifrån istället, det blev närmast så. Däremot hade jag missat att halva vägen var grusväg. Att åka längs med en grusväg är rätt drygt..

Vi kom fram alldeles för sent, det hade redan hunnit bli smörigt i backen. Men det hindrade oss inte från att ta oss ett par åk. Vi hade fått låna en bärsele av Erika i min mammagrupp och tack vare det kunde även Edward få prova på lite slalom. Men han sov mest hela tiden. Sötunge!Det är slitsamt att åka slalom!Och vilket väder vi hade, det måste ha varit närmare 20°C - i april?! Det måste vara något med växthuseffekten. Kring 16-tiden började vi bege oss mot Kronogård, där våra vänner hyrt stuga. Efter ett par timmar begav vi oss till Kåbdalis igen, där vi åtnjöt en goood buffé. Sedan styrde vi kosan hemåt...

Behöver jag ens tillägga att det blev en kanondag?!

Långfredag

2011-04-22 - 23:08:00
Kategori: Dagsturer - Synpunkter? (0)
Vilken underbar dag vi har haft. Den började dock lite segt, vi kom inte alls iväg så pass tidigt som jag hade räknat med. (Men, å andra sidan, när hände det sist?) Det är minsann inte lätt att lappa ihop tiden med en liten. Det är han som får styra, helt enkelt. Däremot hade vi ju kunnat göra allt klart igårkväll, inför avfärden. Nåja, vi fick en fin dag ute i alla fall!

Hur som helst, på förmiddagen styrde vi kosan mot stugan ovanför Harads. Jag fick, minst sagt, en smärre chock när jag såg att det knappt var någon snö kvar. Vet inte när det hände senast. Visserligen är påsk sent i år, men ändå. Isen hade delvis gott, så det var en betydligt mindre is än det brukar vara!
Men som ni ser fick vi en kanondag ute. Vi grillade korv, fläsk och bacon ute och ikväll åt vi marinerad kyckling. Det gick alltså ingen nöd på oss! :]

Strategisk placering

2011-04-21 - 12:44:00
Kategori: Kärlek - Synpunkter? (0)
Det är inte bara jag som upptäckt att det kan bli rätt så sormigt när Edward äter. Det har även Zlatan gjort. Till skillnad från honom vill jag ju att maten ska åka in i Edwards mun. Men för varje litet skrovmål han lyckas fånga upp under stolen, desto mer lägger han sig nedanför stolen. För man vet ju aldrig när det trillar ner mat nästa gång.. ;]


Mina gullprinsar!


Dags för kvällsgröt

2011-04-18 - 20:45:00
Kategori: Edward - Synpunkter? (0)
Vår lille kille har börjat visa rätt stort intresse för mat. Det är inte riktigt läge att lämna tallriken på brickan som sitter fast i stolen. Han suger tag i den på en gång och snart är det gröt överallt!
Efter gröten kan han gärna sitta och surra en stund. Eller surra och surra - det blev mest bara en massa skratt!Mammas lille charmtroll!Nu har de åkt...

2011-04-18 - 12:43:00
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (0)
De söta "Jämt-tösera" har åkt hem till Östersund nu. Det kommer att bli betydligt lugnare i huset, men jag kommer ändå att sakna dem. Kloka små tjejer som hittar på hyss likt Madicken och Elisabeth. I morse ringlade de ut en halv tandkrämstub i Zlatans biabädd - riktiga gullhumlor! :]


Alva


Elsa


Namnkalas för hela slanten

2011-04-17 - 21:09:00
Kategori: Edward - Synpunkter? (0)
Puh, pust och stånk! Jag är SÅ slut, vi är slut allihopa!! Efter en dag full av fix och trix, servering, fotografering, stök och bök är dagen äntligen (om man får säga så?) till ända!

Men vi är glada, allihop. Dagen blev jättelyckad, hade inte kunnat bli bättre och vi har fått ett minne för livet. Vi har fått stor hjälp av våra vänner från Östersund, som hjälpt oss med att ställa iordning, planera, förbereda... Tror knappast att vi kan ha någon sån här tillställning utan deras hjälp! :] Får heller inte glömma mamma, som hjälpt till med bakning och planering. Emma och hennes kusin Josefine, som sjöng och spelade så fint för vår prins. Edwards livsledsagare Sofia, som läste dikten så fint och satte på honom hatten - och därmed satte pricken över i:et på ceremonin. Pappa, som var vår konfrencier och rodde det hela i land! Och alla andra som hjälpt till på olika sätt och gjort denna dag helt underbar!


Dagens huvudpersonDenna bild är en av få som jag själv lyckades knäppa. Det har inte funnit mer tid, helt enkelt. Bättre bilder kommer senare. Vi hade nämligen hyrt in duktiga Louise som privatfotograf. Vi väntar med spänning och stupar i säng under tiden.

God natt!

Sjöfåglar på torra land?

2011-04-17 - 08:35:00
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (0)
Om man kliver upp tidigt, innan alla andra gjort det, kan man få se en hel del som man inte får se under dagarna. Och dessutom är det så härligt fridfullt på morgonen. Det jag fick se jag här på morgonen var sjöfåglar på torra land. Eller inte riktigt på torra land, de simmade ju i vattnet. Men vattnet de låg i var ingen sjö, utan en vårpöl. Ett gigantiskt dike, m a o..Men fåglarna verkade inte bekymras över det :]

Vi är lite under stress. Idag ska vi ha namnkalas för vår älskade lille prins. Håll tummarna att han "sköter sig"! Fast.. jag känner mig inte orolig!

Dunka huvudet

2011-04-16 - 13:33:00
Kategori: Edward i rörelse - Synpunkter? (0)

Det är så roligt att följa alla framsteg som Edward gör. Från att vara en hjälplös liten sovande varelse till att numer vara med så otroligt mycket mer. Han följer en med blicken, skrattar när vi busar med honom eller när han bara får ögonkontakt. Det går att hålla honom i armarna och riva av en twist, och mycket mer. Och så kan han ju sitta, inte själv men i barnstol. Men det är just det här med balansen, den hänger inte alltid med..

I filmsnutten är Edward är grymt fokuserad på vad fröken Elsa sysslar med när hon äter, att han totalt tappar simultanförmågan när han för en sekund bestämmer sig för att skina upp som en sol - och dunkar huvudet i stloen. Varken Edward eller Elsa bryr sig nämnvärt, och Elsa fortsätter äta som om ingenting har hänt.. Barn är underbara!!Bjussar på två sköna stillbilder också från frukosten:

 


God morgon, världen!

2011-04-15 - 12:58:00
Kategori: Edward - Synpunkter? (0)
När jag vill stöka på för mig själv ett tag, då brukar jag försöka få honom sysselsatt med någonting. För det är, banne mig, inte det lättaste att t ex diska med ett barn på ena höften.


Se det underbar morgonhumöret!!


Att ge rån är perfekt! De smular en hel del, men de kladdar inte på långa vägar lika mycket som majskrokar gör. Tips :]

Mysgubbar ♥

2011-04-14 - 16:31:00
Kategori: Kärlek - Synpunkter? (0)
Att somna med den lille prinsen tätt intill är underbart mysigt. Kunde jag, skulle jag ha gjort det hela dagarna. Jag behöver inte nödvändigtvis sova med honom, bara jag får vara nära och se och lukta på honom. Då är jag nöjd!


Mina mysgubbar ser ut att må ganska bra, va?! ♥

Edward matar Zlatan

2011-04-12 - 21:29:00
Kategori: Edward i rörelse - Synpunkter? (0)
Japp, det stämmer. Dock var Edward rätt ovetande om händelsen, men han verkade tycka det var ganska roligt:


Hör på lillprinsens värmande skrattDet är så värmande för hjärtat att se vilken glädje Zlatan skänker Edward. Det märks att de gillar varandra!

Premiärtur med cykelkärra

2011-04-12 - 20:23:00
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (1)
Ja, som rubriken lyder har vi idag invigt vår fina cykelkärra, som vi unnat oss utan några djupare efterforskningar. Huxflux! Nu kommer hela lilla familjen sig ut, allihopa tillsammans. Att få frisk luft och motion, samtidigt som vi kan besöka någon för egen motor, det är dundermysigt!

Edward är egentligen lite för liten för den, men vi har satt fast honom i bilstolen, som vi sedan förankrat i cykelvagnen. Voila!Observera hur Zlatan sneglar upp mot kameran.. :DDet bästa av allt är att det inte bara är en cykelvagn, utan även en joggingvagn. Jag har länge funderat på hur jag ska lösa det hela när jag så smått ska börja springa. Jag måste ju ha med mig åtminstone Edward, och helst också Zlatan, när jag likaså går ut. Den vanliga vagnen är knappast dimensionerad för att klara påfrestningen som en löprunda skulle innebära. Och en löpkärra går på minst 2000:-. Dessutom var jag medveten om att vi även "behövde" en vagn till cykeln. Så när André hittade denna på Biltema, blev jag som eld och lågor!

Men nu har jag inga undanflyter! På gott och ont... :]

Det tar sig, sa mordbrännaren!

2011-04-11 - 14:22:00
Kategori: Edward i rörelse - Synpunkter? (0)
Att små barn sover mycket, har nog ingen missat. Att det händer väldans mycket från dag till dag, har nog inte heller så många missat. Nu ska jag visa vad skillnad en natts sömn kan göra för underverk med sånna här små underverk:Filmat 2011-04-10


Filmat 2011-04-11


Jag blev helimpad. Liksom från en dag till en annan..? Mammas duktiga lilla hoppjärka! :]

Morgonstund

2011-04-09 - 17:02:00
Kategori: Edward - Synpunkter? (0)
En mysbild på mig och Edward från i morse! Jag vill lova att han är en riktig solstråle om morgnarna..!Älskade unge! ♥

Luleåtripp & firande

2011-04-08 - 23:57:00
Kategori: Familjen - Synpunkter? (0)
I eftermiddags styrde vi kosan mot Luleå och min moster familj för att fira bl a mig, men också mina två kusiner som också fyllt år. Det är alltid lika kul att träffa dem. Skulle gärna vilja stanna tiden ett slag, för den går sådär extra snabbt så fort vi träffas.

Erik och Tina myste på med Edward en stund:Imorgon kommer pappa André hem. SOM vi längtar!! :]

Mammaträff

2011-04-08 - 16:52:00
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (0)
Ja, jag vet att det heter föräldraträff, men nu är det bara vi mammor som är på dessa träffas och därför väljer jag att säga mammaträff. Det liggerliksom lättare till i mun. Så, det var det utlägget!

Nu till inlägget: Elisabeth i mammagruppen bjöd hem oss till sig idag. Det var väldans trevligt, och väldigt gott. Hon bjöd på en herrans massa fika - och skulle det ta slut så fanns det mer i frysen. Haha, det var så roligt uttryckt med tanke på att hela bordet var överbelamrat med fika:Sen är det ju väldigt jobbigt att vara och träffa andra bebisar. Elsa och Edward passade på att ta sig en powernap..


Sötungar! ♥

Lunch- och babyträff

2011-04-07 - 16:49:00
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (0)

På vårt område är det några fler som har barn i samma ålder. Vi har länge pratat om att styra upp någon lunch eller fika, men det har liksom aldrig blivit av. Men idag bjöd Elisabeth in oss på lasagne, för att sedan umgås en stund och prata av oss om allt mellan barn och.. barn! :]

Det är så roligt att träffa fler som är födda 2010. På just vårt kvarter bor det rätt många äldre, som har utflugna barn. Min förhoppning är att det ska ske ett generationsbyte och att vi ska få in lite fler småbarnsfamiljer. Det vore nåt!


Bananmellis

2011-04-06 - 18:07:00
Kategori: Edward i rörelse - Synpunkter? (2)
Här ser ni en riktig gourmand. Han är väldigt tacksam att mata med allt möjligt. Den här gången fick han mellis i form av banan, och det verkar som att han gillar den.. :] Observera de förnöjsamma ljuden som han stöter ur sig hela tiden. Mammas gullplutt!Det är så smidigt att bara kunna skrapa direkt ur frukten och slippa slösa en herrans massa disk. Känner mig som en miljökämpe!

Hårt liv

2011-04-05 - 22:52:00
Kategori: Edward - Synpunkter? (0)
Idag hade vi avslutning med babyrytmiken. Vi promenerade dit, solen sken och det var fantastiskt väder. Och efter ett hårt rytmikpass var vi mammor - och våra barn - helt slutkörda. Det märks att barnen blir tyngre, blev inte alls lika trött de första gångerna. Men så är det också 8 veckor sedan, inte konstigt att de vuxit på sig!


Det är hårt att dansa blöjtwist


♥ Zlatan ♥

2011-04-05 - 21:59:00
Kategori: Zlatan - Synpunkter? (2)
Lina tog den här fina bilden på Zlatan idag. Mattes ääälskade kroknäsa! ♥


Mattes älskade krouka!


Jag har en dunderfin hund, inte sant?! :]

Ni börjar kanske bli less..?

2011-04-05 - 18:02:00
Kategori: Edward - Synpunkter? (0)

Ni börjar kanske bli less på alla matbilder som jag lägger ut på Lillkråkan? Ärligt talat struntar jag i det, för jag tycker att han är SÅÅÅ gullig! Men följande bilder är faktiskt liiite annorlunda:
Hahaha, man kan ju inte alltid pricka rätt strupe! :D


Undrar du..?

2011-04-03 - 21:48:00
Kategori: Edward - Synpunkter? (0)
... hur man kan se ut efter att ha ätit potatis och palsternacka? Nu kan du sluta fundera, Edward har svaret! :]


Edward efter en match med potatis- och palsternacksmiddag!


Tänk så mycket nytt och - för honom - ovanligt han ska få prova på i sitt liv.. Exempelvis att potatis kunde vara så spännande, det kunde jag väl aldrig tro!

Middagsbesök

2011-04-02 - 23:08:00
Kategori: Familjen - Synpunkter? (0)
Eftersom André inte är hemma, passade jag på att bjuda över min familj på middag. Dels för att få lite sällskap (i och för sig är ju Lina här, men det är inte så ofta vi kan träffas hela familjen) men även för att jag känner att de förtjänar att bli bjudna någon gång :]


Mormor & Edward


Mamma och pappa kör LCHF-dieten. Därför bjöd jag på köttfärsbiffar och... vit- och rödkål! Låter kanske som en märklig blandning, men med vinägrett blir det riktigt gott!


De fina tulpanerna, som jag fick när jag fyllde år, står sig fortfarande


Grannarna skulle på festikväll, och deras säkra kort på barnvakt var, kvällen till ära, inte ett säkert kort. Deras yngsta hade ingenstans att vara. Men eftersom jag ändå skulle vara hemma, sa jag att Lukas kunde komma till oss. Och det gjorde han. Vi fick en mysig kväll allesammans. Och Lucas, som är väldigt social, passade på att hålla låda:


Men Lucas har även en mjukare sida. Den fick Edward prova på:


Myspys!


Idag gick det bättre..

2011-04-02 - 11:26:00
Kategori: Edward - Synpunkter? (0)


Se, nästan ingenting i haklappen! :]


Edward knixar med nappen

2011-04-02 - 07:36:00
Kategori: Edward i rörelse - Synpunkter? (0)

Lillkillen har blivit duktig på att greja på med båda händerna. Det ÄR så gulligt när han pysslar med sin napp!Observera hur han sätter in nappen, biter ihop och sedan drar ut den hastigt. Detta partytrick har han börjat göra även när han äter. Det är inte särskilt uppskattat av hans mamma.. :D

 


Syster på besök

2011-04-01 - 20:56:00
Kategori: Familjen - Synpunkter? (0)
Idag har min älskade lillasyster Lina kommit på besök. Hon ska sova här, vilket är mycket uppskattat. Då får jag, inte bara trevligt sällskap, utan även lite avlastning. Hon hjälper mig att rasta Zlatan och underhålla Edward - vilket innebär att jag sparar en herrans massa tid och hinner med betydligt mycket mer! :]


ÄlsklingarBjuder på en bild på mina prinsar:


Mysigt! Såhär brukade jag ligga på vår hund som vi hade då jag var liten.. :]Lina lånade kameran och knäppte en del kort:


 


Visst är hon duktig!? :] Avslutar inlägget med en bild på Lillkråkan, som Lina f ö också tagit!


♥ Goooa lilla pussmun ♥


Mest utanför

2011-04-01 - 12:44:00
Kategori: Edward - Synpunkter? (0)


Hej allihopa! Idag har jag ätit "tatis" och det mesta hamnade utanför. Men jag är ju rätt söt ändå, eller hur? :]


RSS 2.0