Veckan i korthet med bland annat födelsedagsfirande och cykling

2009-01-29 - 23:06:58
Kategori: Familjen - Synpunkter? (5)
måndagen skulle jag först vara på DHL 13-17, lämna Zlatan hos en kollega där och sedan åka till Jonas och sova några timmar innan jag skulle gå på mitt nattpass 22:00-06:00. Så blev det inte. Min kontaktperson på Securitas ringde vid 10 och frågade om jag hade möjlighet att vara på SSAB redan från 14:00-06:00. 16 timmar! Så blev det...


Zlatan innan cykelturen i onsdags :]

Tisdagen
började med att sluta kl. 06:00, då var mitt pass över och jag kunde ÄNTLIGEN vila ut lite. Det var en rätt tuff natt, eftersom jagvar långt ifrån var förberedd på att jobba ett långpass Jag stack iväg till Jonas och sov där till strax före 11:00. Då var det dags att pipa iväg till DHL igen, plikten kallade! :] Jag fick äntligen träffa Zlatan igen, som jag hade längtat efter honom! På kvällen firade min familj Andrés 22-årsdag. Vi började med att spela Guitar Hero III, sedan förflyttade vi oss till köket för att inmundiga fika. Det blev en bukett med tulpaner från min morfar och ett presentkort på helkroppsmassage från min mor, far och mina syskon. Väldigt passande såhär i ryggontstider! Middagen ska vi ta en dag då det inte är lika fullt upp här! Tack, famlijen, för en mysig kväll med (som alltid, trevligt sällskap!

 
     
     
     

Onsdag innebar ytterligare ett pass på DHL. Men idag var det lite speciellt, för Sandra kom förbi med Alpnaeringsprylarna! Det var riktigt spännande att ta upp alla grejor som jag beställt och provsmaka! :] Efter middagen, som för övrigt bestod av lasagne som André hade klar när jag kom hem från jobbet, kom Sofia. Vi spelade mest Guitar Hero, men tog oss senare lite fika och macka. Det var en störtskön kväll!

     

Idag torsdag började min dag 04:30. Jag gick upp för att ta mig en cykeltur med Zlatan. OJ, så skönt det var. Endast några få minus och alldeles stilla ute. Det var en skön morgon som jag sent kommer minnas. Idag var jag på YouCall från 06:15-15:00. Zlatan hade jag dumpat hos Martin, den rackaren! Han är snäll han, som hjälper oss med hundvakt! Ikväll har jag och Zlatan varit med Lena och hennes Australiensiska terrier Max en sväng på Grisberget. Vi gick två varv på den korta slingan!

Max   Max   Max
Zlatan    Zlatan möter Max

Men NU ska jag gå och sova, imorgon väntar en spännande dag med facket:
Ung Arena Norrbottenskonferens 30-31/1 2009!

Kram från Sara

¡ ¡ ¡ T A C K ! ! !

2009-01-29 - 21:44:36
Kategori: Allmänt - Synpunkter? (0)


¡ ¡ ¡ T A C K ! ! !

Jag har fått en utmärkelse av Torsten och hans matte Eva. Vet dock inte om jag förtjänar den, den här veckan i alla fall. Men jag får väl ta mig i kragen och visa att jag förtjänar den!

1. Sätt loggan på din blogg

2. Länka till personen som utmärkelsen kom ifrån

3. Nominera minst 7 bloggar

4. Länka till deras bloggar

5. Lämna ett meddelande till personerna på deras blogg

Linda
Sofia
Therese
Stina
My
Yrsa och hennes matte Kerstin

Jag nominerar bara 6 st, eftersom jag inte får nominera Torsten. Och det är de här bloggarna jag läser! :]

Återkommer inom kort...


Andrés 22-årskalas (fredag och söndag) och jobb...

2009-01-26 - 02:50:24
Kategori: Familjen - Synpunkter? (2)
I fredags fyllde min prins 22 år! Det firade vi med middag tillsammans med Per, Linda, Harry, Per och Emma! Självklart var Kajsa och Zlatan också med! :] Eftersom jag jobbade till 17:00 i Luleå, dröjde det till18:20 innan jag var hemma. Så André fick vackert laga sin egen födelsedagsmiddag. Det bjöds på tacos, och det verkade som att det uppskattades av våra matgäster! Klockan 20:30 hade André beställt två banor på Bowlinghallen. Det var damerna mot herrarna. Efter en hyfsat jämn match slutade det 598-579 till grabbarna. Det bjöd vi på! :] Samtliga bilder från kvällen hittar du här!

      André posar med blommorna han fick av mig!
      
      
      
     

Igår (läs: i lördags) var André en sväng till Trolltjärn och körde skoter tillsammans med några polare, bland annat de som firade honom under fredagen. Jag kunde inte följa, då jag fått mig ett pass på YouCall 14:30-21:00. Kändes mäkta surt, men sånt är livet. Någon måste ju offra sig och dra in lönen! ;D Innan jobbet mamma och Lina och hämtade mig och Zlatan. Deskulle en sväng på stan, så jag hakade på för att lämna igen min fina klänning, som tråkigt nog gick sönder i dragkedjan. Zlatan är en rackare på att springa bredvid cykeln, så duktig så! Vädret i Trolltjärn var lite grått och trist men de hade i alla fall haft jättetrevligt och riktigt bra skoterföre, och det var ju det viktigaste!

Idag (läs: i söndags) har de varit en rätt händelserik dag, om än lugn. Började med en kort  promenad, då jag besämt mig för att ta cykeln bara en stund senare. Dags för en repris av gårdagen; löpning! Jag tror han tycker det är ganska kul, faktiskt! Vi var ute i 40 minuter med cykeln. När vi kom hem passade jag på att borsta honom och klippa klorna. DET BEHÖVDES! Kl. 15:00 kom gästerna, dvs Andrés familj. Den här gången bjöd vi på inbakad fläskfilé med mexican chili och boursinost. Receptet hittar du här. Till detta fick de hemmagjord klyftpotatis och sallad. Det var höga beyg, vill jag lova! Ananas och glass till efterrätt. Samtliga bilder från kvällen hittar du här!

Flipps o Mini   Vid bordet   Kompressorn!
Zlatan posar!  Presentöppning  Stilig!  Flippis!
Ananas och kladdiga chokladmuffins.. Mmmm!   Alicia   Ansamling bredvod Andrés vitssord. Jag tror de blev HELIMPADE!

Lite senare idag ska jag jobba. Dels på DHL 13-17 och dels på Securitas 22-06. Sen far jag till Jonas och sover, så jag slipper köra hem till Piteå, för att sedan åka tillbaka igen. Ska nämligen jobba ett pass på DHL på tisdag också. Det är därför jag är uppe nu, om än jag helst av allt skulle vilja gå och sova.. Jag tror jag gör slag i saken!

Tack för mig och godnatt!

Kram från Sara

Förberedelser inför Andrés födelsedag

2009-01-22 - 22:19:25
Kategori: Kärlek - Synpunkter? (3)
Idag har det varit en låång dag. Den började 05:20, och jag var hemma från jobbet strax före 18. Men eftersom jag åkt på ett till pass på YouCall imorgon, hinner jag inte fixa Andrés present imorgon förmiddag. Var tvungen att ordna det ikväll, men jag avslöjar ingenting!

Jag var inte alls beredd på att jag skulle få SÅ många pass på YouCall, som jag har fått! Men det är bra, allt som drygar ut kassan är ALLTID välkommet! :]

Nu ska jag gå en sväng med Zlatan, sen ska jag krypa till kojs för att ladda upp inför morgondagen. Då ska jag kliva upp före  André och ge honom en symbolisk frukost på sängen (eftersom han inte pallar med mat så tidigt på morgonen, vekling där! Själv är jag så hungrig att jag skulle kunna sluka en giraff! Men vanlig mat går bra också). Efter ett kort firande, på sin höjd introt till "Ja må du leva", är det samma procedur som idag; först YouCall 06:45 -  11:00, sedan bränner jag iväg till Bloms Möbler, där jag hoppar på bussen som ska ta mig till Luleå och fyra nya härliga timmar på DHL.

Snart är det helg! 8-]

Kram från Sara

Snöskottning & Alpnaering...

2009-01-22 - 01:23:59
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (5)
...låter kanske som en salig blandning, och det stämmer. Gjorde det inte samtidigt! 8-]

Började dagen med att skotta, trots att det var bland det sista jag gjorde igårkväll. Men trots att André var hemma från jobbet idag också, så kan jag ju inte lämna skottningen till honom. Då blir nog inte hans dåliga rygg bättre, direkt! När jag höll på som mest satte sig Zlatan på bron och tittade ut över kvarteret och jag kunde inte låta bli att knäppa kort på honom!


Ingen kickar som Zlatan!

Idag har jag bara varit på DHL, det var faktiskt riktigt skönt. Sov till 09:20! Efter skottningen och en obefintlig frukost var det bara att bege mig mot bussen och Luleå. När jag kom hem stod maten på bordet; klyftpotatis och grillad kyckling! SMASKENS!

Ikväll 19:00 var det dags för ALPNAERING hos Linda! Jag och Linda var, som bekant, värdinnor och Sandra Olsson höll i det hela. Vi var drygt 10 personer, så det var fullt hus. Temat var "Hudvård/Hälsoprodukter", vilket innebar fotbad, ansiktsrengöring och provsmakning av hälsodrycker med olika funktioner. Det fanns även olika dippar, som egentligen hör till maten, men som är ett ytterst trevligt tillskott! ;] För att inte tala om de tända ljusen och det goda sällskapet!

     

     

Självklart var Harry med!
Självklart var Harry med!

Tack, mina vänner, för en underbart mysig kväll! ♥

Kram från Sara

Dålig rygg, YouCall & Guitar Hero

2009-01-21 - 00:50:49
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (5)
André är inte bra i ryggen, om än det är betydligt bättre än vad det var i söndags och igår. Jag var tvungen att hjälpa honom på med stumporna i fredags, han kunde inte göra det själv. Det är massage och stretching som gäller! Gissa vem som får agera massös..!

Idag jobbade jag mitt andra pass på YouCall. Tänkte skriva om mina tankar efter första dagen igår, men jag var så okristligt trött, så jag kröp till kojs :] Men gissa om det är kul att vara tillbaka och träffa alla, det var alla tiders!

I torsdags beställde jag lite prylar från CDON.com, och idag kom det; "Guitar Hero: Legends if Rock"


Förpackningarna

Zlatan vaktar Guitar Hero! Eller..?!  Jag sätter i batterierna  Zlatan är med, som vanligt! :)

Ihopsatt - redo att tuktas!  Innehållet  Ante ställer gärna upp på bild ;)

Snacka om att vi har spelat! Vi drog en repa på nästan två tvimmar på en gång. Det var först när vi kände att det sved i ögonen som vi kunde slita oss från det. Det är verkligen beroendeframkallande!

Ikväll var jag ut och skottade, vilket var välbehövligt. Både för min fysik och för att det ska bli snyggt på garageuppfarten. Det är alltid trevligt när gården är nyskottad. Det har snöat som attan och det verkar inte sluta i första taget, så det är nog bäst att ta bort snön ellt eftersom. Under tiden var André ute med vår lille Pälsnisse! :]

Men nu har jag svårt att hålla de små gröna öppna. Dags att krypa till kojs!

Kram från Sara

Filippas 4-årskalas och anmälan till Alpnaeringsparty!

2009-01-18 - 21:30:36
Kategori: Familjen - Synpunkter? (5)
I eftermiddag har vi firat Filippa, som fyller 4 år på tisdag. Det blev pastasallad till middag, och till efterrätt bjöds det på prinsesstårta och en massa fikabröd och kakor. Gissa om vi blev proppmätta! :] Sen var det presentutdelning. Båda barnen fick sig ett varsitt par skor, och Filippa fick ett par lite finare stövlar, en matta med hopphage, presentkort till Nimbus värld och CD-skivan "Smurfparty". Sen hade Lina med sig en jättestor vit mjukistiger, som är nästan lika stor som Zlatan, som Flippis fick och Alicia fick tre  tavlor med Nalle Puh-motiv. De verkade nöjda!

Födelsedagsbarnet!  Alicia  Tess skär gó-fikat!  Tårtan med grodljusen på!
Inför paketöppning   Zlatan pussar Alicia   Lina & Alicia
Lina  Jag & Zlatan  Zlatan & Lina  Flippis studerar sin present

VILL DU FÖRRESTEN KOMMA PÅ ALPNAERINGSPARTY?
Jag och Linda ska hålla i det på onsdag kl. 19:00. Hör av dig om du är sugen! Du får mer än gärna ta med dig en kompis. Jag bör ha din anmälan på måndag, absolut senast tisdag. Detta för att hon som ska hålla i det ska kunna avgöra hur mycket tilltugg hon ska förbereda. Du bör ha med dig två baljor, en för fotbad och en för ansiktsrengöring. Och två mindre handdukar till samma ändamål.

Nu ska jag mysa framför TVn med min prins (som redan verkar ha somnat) och se "United 93". Kanske borrar ner handen i en chipspåse, MUMS!

Kram från Sara

Grillning vid Vitsjön och middag

2009-01-18 - 14:31:30
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (0)
Igår åkte vi en sväng till Vitsjön, för att grilla och umgås med några arbetskamrater till André och så deras familjer, så klart! Det var -6°C, perfekt temperatur, trodde vi! Det var så rått ute och efter en timme så började vi faktiskt frysa. Och de stackars barnen måste ha frysit massor, de har ju inte så stora kroppar.. :/ Men det var mysigt en stund i alla fall, och vi fick i oss lite pinnbröd :]

André & Zlatan
   Zlatan, Lilly och Cissi   Lindbäck och hans familj på skotern
Zlatan smyger, ser ut som en räv :D   Söta Lilly!   Grillplatsen

På kvällen var vi bjudna på middag hos Johan och Jenny. Det blev potatisgratäng, älgkött, fläskfilé, murkelsås och sallad. HUR GOTT SOM HELST!  Till efterrätt blev det blåbärspaj med vaniljsås, SMARRIGT! Tyvärr har jag ingen bild på maten, då kameran var alldeles fuktig efter dagens bravader, så jag ville inte riskera att pajja den genom att starta den. Efter att den legat på tork i några timmar, blev det dock lite bilder!

Zlatan, André, Johan, Sanna och Jenny

Nu ska jag göra mig klar för kalas!

Kram från Sara

Det är nog dags för sängen!

2009-01-17 - 02:45:30
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (1)
Idag har det varit en lång dag. Inledde den, som sagt, med en promenad, ett så kallat nödvändigt ont. Det var kallt så in i helvete! Men efter en stunds promenarande började faktiskt kroppsvärmen pumpa på, så då var det faktiskt riktigt skönt. Vilken lyx vi har, vi människor, egentligen, som får möjlligheten att ha Zlatan hemma hos oss. Vore det inte för honom skulle jag nog vara betydligt slöare, och med stor säkerhet några kilon tyngre!

Klädd för kylan! Jan -09       Morgontrött Jan -09       efter en promenad i kylan Jan -09
Innan promenaden               En trött Zlatan!             Efter 30 min..                   

Klockan 09:00 hade jag tid hos Eva, Torstens mamma, för klippning och färgning. Oj, så jag har längtat. Har nedan bifogat före- och efterbilder. Observera att jag medvetet lämnat håret smutsigt för färgningens skull:

Före klippning & färgning, 16 jan -09       efter klipp & färg Jan -09       före klipp & färg Jan -09
Före klipp och färg                EFTER                           Före..                                

Nu ikväll har jag bara pysslat med bloggen. Jag blir så irriterad när jag inte får till det som jag vill och det är därför jag sitter uppe vid den här tiden. Som att jag inte visste hur mycket klockan är. Men NU börjar jag däremor börja känna att det är väldigt svårt att hålla uppe ögonlocken... Det är nog dags för säng!

Kram på er alla!

Godmorgon!

2009-01-16 - 07:46:08
Kategori: Familjen - Synpunkter? (3)


Idag är jag uppe med tuppen, känner mig helt öm i ögonen. Men "ska man vara fin får man lida pin". Jag ska nämligen klippa och färga håret idag! :] Skulle egentligen behövt en klippning och tillfix av utväxten redan i december, men så strulade det till sig med jobbet, så jag åkte hemifrån före fan och kom hem efter. Och det är ju väldigt få som öppnar lika tidigt elle håller öppet lika sent som han! Så det behövs verkligen, känner mig som ett lurvigt troll!

Men först ska jag gå en promenad med Zlatan. Och hur är lite jag vill göra det i denna djuriska kyla (-21°C), så måste jag.. Han behöver komma ut och pinka efter en hel natt. Han ska förresten vara hos farbror Martin idag, eftersom jag är borta så mycket just idag. Det är tur att jag har Martin! :]


Julafton -08
Zlatan blir omkramad av Martin



To be continued...


Resumé, kallt som satan och 2 år sedan inryck!

2009-01-15 - 12:12:03
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (1)

I söndags hade jag min älskade lillasyster på besök. Hon skulle vara hela dagen, men så vid 14:30 ringde min kontaktperson på Securitas och frågade om jag kunde jobba 18-06. Så det var bara att skicka hem Lina och pallra sig i säng. Det kändes trist, men vi hann i alla fall mysa på en stund och spela lite PS3!

FULL koncentration :]
Full koncentration :]

På måndagen gick jag som sagt av mitt pass 06. Då var det bara att gasa hemåt, för 08:30 hade jag tid hos tandläkaren. Det gick jättebra, jag är fortfarande placerad i den billigaste kategorin för tandförsäkring. Sug på den!

Efter jobbet (på DHL den här gången) kom Linda och hämtade mig på stan i Luleå. Vi svängde förbi babyproffsen innan vi styrde kosan mot Sandra. Det var dags för Alpnaering! Det var "Tema: Hudvård", men vi fick oss även ett smakprov på deras utbud av kryddor, soppor, mm. Den 21 januari 19:00 är det min och Lindas tur att vara värdinnor! Det samma upplägg då. Ta med en polare och kom hit, vettja! ;]


På min Pixbox finns alla bilderna

Tisdag kom min kära vän Klara förbi en snabbis. Vi var ute och tränade med hundarna och det gick riktigt bra faktiskt. Klaras Cosmos har verkligen gjort framsteg. Sen är ju Zlatan HELT klart ett föredöme, allt annat vore ju lögn. Jag är så stolt i hundmammahjärtat! Klara ville inte ta in Cosmos, så jag har tyvärr inte någon bild på honom, men den här måste ju duga!


Älskade Zlatan och Klara!

Igår städade vi bort julen. En dag sent visserligen, men som jag brukar säga: "Bättre sent än aldrig!". Bilder kommer inom kort på min Pixbox.

Idag är det SWAINIGT KALLT, som Patrik Larsson i Mammas Nya Kille skulle ha sagt. Det är dessutom två år sedan jag ryckte in i lumpen, två år!! Känns som en eviget sedan! Dagen till ära ska jag tillbringa i Luleå. Dels på F21, där jag ska hämta mat åt Zlatan och dels på SSAB, där jag ska på ett utbildningspass och sedan jobba.

Sköt om er ute i vårt vinterland!

Kram från Sara

Heldag på Vallsberget!

2009-01-10 - 18:48:33
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (1)

Idag intog vi Vallsberget, Sofia med snowboard och och jag med skidor i högsta hugg. Och visst blev det en helt underbar dag. Det var 2°C, alltså inte för kallt för att vara ute en hel dag och inte för varmt för att det ska suga fast i skidorna. En hel del snowboard-/skidåkning varvades med att vi drack varm choklad och käkade macka, grillade pinnbröd, fotade och hade hur kul som helst!


Helt underbart väder!


Peaken och jag!


Jag i het pos! :]

Ikväll blir det inte många knop, känner mig helt mör i kroppen efter dagens bravader. Jag ska åka en sväng till affärn och handla snarra. Sen är det denna eviga middagsfråga.. Men André föreslog ett lyxmål på Sunes, jag tror jag nappar på det! Efter det måste jag pallra mig ut med Zlatan så han får kissa lite. MEN SEN ska jag bara slappa framför TVn och inte röra en fena! :]

Ha en skön kväll!

Kram från Sara

RSS 2.0