Operation: husvisning och deklaration - slutförd!

2009-04-30 - 00:35:15
Kategori: Hus, renovering & inköp - Synpunkter? (3)
Gaaah, vilken vecka!! Vi har verkligen blivit nerringda angående huset. Det har ringt hur mycket som helst!! Datumet för visning var satt till 9 maj(efter jag kommer hem från Stockholm), men det fick vi snabbt tidigarelägga till idag, då det var så väldigt många som  hörde av sig och ville komma och kika. Så det blev snabba ryck, vi har knappt hunnit blinka. Men det känns ändå kul. Budgivningen är igång - imorgon skall allting avgöras.. :]

TACK LINDA, som varit så snäll och låtit oss ha Zlatan hos dig, medan spekulanterna spekulerade. Lika bra att låta han slippa den stressen eller att han blir i vägen. TACK så mycket!

Har påbörjat packning inför resan på fredag, städat inför visningen idag, hämtat ut pappar på Nordea (så säljarna av vårt ny hus får betalt), gjort räkningar för hela hushållet, plockat och sorterat återvinningsaker - och DEKLARERAT! Det ni, hela fyra dagar innan deadline!

Detta var en mindre uppdatering. Det kommer troligtvis inte att bli särskilt mycket av den här varan den närmaste veckan heller. Som sagt åker jag till Stockholm/Norrköping fredag, och blir borta en vecka. Jag ska genomföra "Väktare 2"-utbildningen, och passar samtidigt på att hälsa på en kär vän! Jag har hört att det är sommar i Stockholmstrakterna... :]

Säng, säng, säng - SOVASOVASOVA!

- the one and only!

Huset på Blocket & helgen som gått!

2009-04-26 - 22:33:52
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (2)


VÅRT
HUS LIGGER UTE PÅ BLOCKET!



Gårdagen
var det slappartagen som gällde. Det blev inte många knop. Vi var på väg till bovärden för att meddela att vi ska sälja huset. Men han var inte hemma. På vägen hem blev vi inbjudna på kaffe (jag fick saft, eftersom jag inte dricker kaffe) av våra grannar. Där blev vi kvar i nästan två timmar. Det var så härligt att bara sitta och inte göra någonting, surra och dricka saft. Och se på hur hundarna busade om vartannat.. :] På kvällen åkte vi till Per och Linda, slötittade på hockeyn och bara hängde. Vi fick oss en nattmacka och sedan gick vi hemåt vid 23:30.

Zlatan & Kajsa!
De är rätt söta tillsammans, Zlatan & Kajsa!

Idag har det varit en hyfsat lugn dag också. Vi sov rätt länge. André gick en sväng med herr Zlusk medan jag gjorde frukost. Omvända roller där! :> Sedan mös vi på en stund, vek lite tvätt och så.. Innan jag drog iväg till jobbet, besökte vi bovärden och snackade lite med honom angående flytten. André stannade kvar en stund, men för mig var det dags att börja bege mig. Åkte lite tidigare, dels för att hinna med att gå ett spår till Zlatan på Grisberget, och dels för att hinna in på Apoteket.
 
Grisberget var det en del snö kvar. Det blev rätt mycket plumsande. Jag lade ut 5 apporter + slutapport! Och visst är han duktig, vår älskade vovve. Han klarade biffen galant! Han hittade visserligen inte första apporten, men det kan också vara så att André inte såg när han duttade till den med nosen (han är inte så intresserad av småapporterna). Jag blir så stolt i hundmammahjärtat! :)


Bild från i somras på vår vackra hund

Åkte till Apoteket för att köpa avmaskning till Zlatan. Det var nog ett år sedan han blev avmaskad sist. Men på Apoteket sa de att man inte längre avmaskar hundar årligen eller i förebyggande syfte, bara "om det inte finns stark misstanke om eller är konstaterat mask". Och vi har ingen anledning att misstänka det, så det blev inga avmaskningspiller. Ekonomiskt värre! :]
 
Har gjort ett pass på YouCall idag, har ett pass imorgon också. Ska bli intressant att se om jag pallar hela dagen (06:45-16). Är nämligen inte helt kry, snorar en del, nyser och han en sån där jobbig gnällig nasal röst. Är ju inte så bra att smitta andra heller. Vi får se hur det blir..
 
Nu ska jag i alla fall umgås med min prins, innan det är dags att krypa till kojs!

- the one and only!

Sjukling, shopping & middag med vänner!

2009-04-25 - 05:42:51
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (5)
NU LIGGER HUSET UTE PÅ BLOCKET!


Jaha. Varför jag sitter uppe den här tiden? Jag har så ont i halsen och är illamående av allt slime som sitter där, måste ha svalt som sjutton under de här få timmarna jag varit i sängläge. Sitter nu här och dricker honungsvatten, i hopp om att ondheten ska försvinna, samtidigt som jag bannar mig själv för att jag inte köpte Bafucin igår när vi var på Apoteket. Nejdå, snål-Sassa nöjde sig med ett par enkla halstabletter, det blev billigast så. Tji, fick jag för min snålhet!

Igår var vi på Nordea först och sedan även på Fasighetsbyrån, för att skriva kontrakt med de nuvarande ägarna av Hummerstigen. Nu finns det ingen återvändo! Jag tror jag har varit lite spänd inför allt detta, för trots att vi sov till efter 10 på morgonen, var jag vrålandes trött vid 22-tiden. Det tar visst på krafterna att vara med! När vi likaså var på stan, slank vi in på Cubus. De hade -30 % på alla kläder. SMID, jag som fick ett presentkort av svärmor och svärfar när jag fyllde år! :] Kalaset slutade med fyra linnen(tanktoppar) i olika färger, en T-shirt med en tjusig dam på och två sjalar - och kostade bara 466:- !! :O


På kvällen hade vi besök av den vanliga ligan - Per, Linda, Per, Emma, Jens och Hanna. Magnus kikade också förbi lite senare. Maten blev dock lite sen, vi började äta runt 20:30, så det var många hungriga magar! Vi åt grillat kött av olika slag, och klyftpotatis till! Smarrebarre! Sedan satt vi hela kvällen - killarna i vardagsrummet och tjejerna i köket - och surrade på långt in på småtimmarna. Det var så himla trevligt, synd bara att tiden går så fort...

 Grillmästarna!

Näe, nu ska jag trycka i mig en snålhalstablett, och krypa till kojs igen. Hoppas på att kunna somna om. Ontheten sitter i, och slimet likaså. He bådar inte gott!

Godmorgon!

- the one and only!

... och så blev vi husägare!

2009-04-20 - 22:23:41
Kategori: Hus, renovering & inköp - Synpunkter? (11)
Nu är det klart - huset på Hummerstigen blir vårt!

Så mycket spänningar som släppte, så mycket nervositet som försvann och så mycket nya tankar som frigjordes och bara fladdrar iväg. Men nu är vi husägare, nu är det klart. Jag KOMMER att sova som en klubbad säl i natt, var så säker!



Annars idag: Jag har för första gången haft med mig Zlatan till jobbet. Men han satt ju naturligtvis i bilen. Så med jämna mellanrum har han fått sig en bensträckare. Det har då verkligen inte gått någon nöd på honom. Men med tanke på att han fick börja dagen med en cykeltur, är ju inte det så konstigt! Och med den fina grinden till bilen och den smarta kroken som möjliggör att ha bakluckan lite öppen, samtidigt som bilen är låst, kan det ju inte bli bättre! :]

Fotade även Zlatans skabbfläck, innan den för evigt växer över. André har ju varit som en igel på honom med den suveräna "Furminatorn", som tar i princip all underull. Han var dock lite väl ivrig, så Zlatan liknar delvis en liten skabbräv! :D Lyckligtvis börjar håret växa tillbaka, men jag kände att jag var tvungen att föreviga det hela. Om inte annat, så är det kanske något man senare rent av kan skratta åt!?

 

Haha, tur att han tar det som en man!


Nu ska jag sova min skönhetssömn!

- the one and only!

Lördag & söndag

2009-04-19 - 22:06:19
Kategori: Zlatan - Synpunkter? (3)
Lördag var en lugn och skön dag, ingen stress. Vi satt i soffan och slappade en bit in på eftermiddagen. Men så kom raketen i häcken tillbaka, och jag lade i högsta växeln. Började med att duscha Zlatan, som inte fått sig en uppfräschning sedan urminnes tider - åtminstone sedan i julas. Men nu var det dags! Och så fin han blev, alldeles fluffig! Nu luktar han supergott också :] För att torka honom drog vi ut på en löparrunda. Det kändes inte lika tungt i kroppen den här gången, men ändå inte bra. Det är verkligen dags att ta tag i den alltför frånvarande konditionen! Men Zlatan var då nöjd. Dock blev han inte helt torr, han har ju rätt mycket päls, den rackaren!

Mister tittar vädjande.. Han är inte nöjd! Zlatan vädjar med sina vackraste hundögon.. :]
Sötnos!

Dagen till ära tog vi bilen in till stan för att äta middag Pentryt. André åt en plankstek och som vanligt beställde jag in stekt biff med bambuskott och champinjoner. Och vi blev verkligen proppmätta. Så mätta att vi var tvungna att sitta kvar en bra stund efter att vi ätit upp. Annars hade jag garanterat lagt en pizza! Innan vi åkte hem, svängde vi förbi mamma och pappa en sväng för att kolla läget med de nyligen hemkomna Abiskoresenärerna. De verkade vara vid gott mod! :]
 
När vi kom hem gick vi en sväng med Zlatan, och avrundade hos Per och Linda, där Per och Emma också parkerat sig för kvällen. Vi satt utomhus(!) vid elden, och surrade och mös på. Där blev vi hela kvällen. Det var mysigt, fram tills det blev för kallt. Då gick vi hem! Zlatan var lite kall. Så efter att vi torkat honom ordentligt, bäddade vi ner honom under en filt. Där somnade han!

Mysig eld Inbäddad lirare!

Idag har vi varit och tittat på ett nytt hus. Mer än så säger jag inte ;] När vi åkte därifrån, svängde vi förbi Annelund och köpte vi en hundgrind för baggageluckan till 745:an. Nu kan vi ha med Zlatan i bilen, och till och med ha öppet utan att det finns risk för att han smiter. Vi är SUPERNÖJDA!

Zlatans nya grind till bilen

Nu ska jag umgås med min kärlek, innan natten står för dörren...


- the one and only!

Prommis, hårfix & middagsbjudning!

2009-04-18 - 13:22:13
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (1)
I onsdags och torsdags var jag, Linda, Harry och vovvarna på långpromenad - på dryga 2 timmar! Underbart väder, soligt och fint, om än onsdag var något varmare. Våra pälsbeklädda vänner härjade under nästan hela tiden. Här är bilder från i torsdags:

Hundarna på Öholmabron. Observera att Kajsa är helt i luften! :] Harry hade såklart solbrillor dagen till ära! 

Efter promenaden var jag på Hårverkstan fixade till lurvet hos Eva, Torstens mamma. Det blev både klipp och färg, och jag känner mig så himla vårfräsch! :]

Het frilla! På med gormet.. .. och så lite värme..
Reslutatet! Resultatet!

När jag kom hem gick jag en sväng med Lillnisse, och fick en fin bild på honom längs Strandpromenaden, innan jag gick och sov inför nattens arbete:

Vackra Zlatan!

Igår, fredag, hade jag turen att bli bjuden på middag hos Per och Linda. André blev också bjuden, men eftersom han pluggar i Luleå, och kommer hem vid åtta på kvällarna, kom han lite senare. Det blev grekisk (fick ändra från mexikansk, efter att Linda påpekat att jag skrivit fel) pytt i panna - fräscha grönsaker, potatis och kött i ugnspanna med en touch av sambal oelek! MUMS! Jag hade tur och hann träffa Harry innan han skulle sova för natten. Naturligtvis fastnade han på några bilder:

Harry poppar musik och härjar i skåparna :] Spexar för morsan! :D Underbart söta Harry!

Nu ska jag ta tag i denna lördag, och göra något vettigt denna soliga dag!

- the one and only!

UNDERBAR påsk i Abisko!

2009-04-15 - 01:12:17
Kategori: Resor - Synpunkter? (2)

Årets påsk är ett minne blott - men vilket minne sen!

Skärtorsdag jobbade jag förmiddag på YouCall, slutade 16. Då drog vi iväg till Abisko! Det var jag, André, Martin och Zlatan som åkte tillsammans, de andra hade farit tidigt på morgonen. Vi lämnade av Zlatan hos en kollega till mig på DHL, sen styrde vi kosan mot vackra Lappland! Vi var framme lite före midnatt. Alla hade gott och lagt sig, så vi gjorde detsamma.


Zlatan myser i baksätet!
 Påskägg - gåva från från DHL! :] Hamburgare från Empes i Kiruna!


långfredag skodde några på sig längskidor, vissa gick. Jag, André och Lina körde skoter. Isen väntade! Det var mulet, men ändå fint. Några njöt av tillvaron genom att pimlpa. Jag tog mest kort, jag. Det blev ingen fisk, det var mest spigg i fiskhålen. Men vi fick oss en skön dag ute. På kvällen avrundade vi med poker - som Mats gick vinnande ur
.

Ante kör skotran! Lina plockar sten! Ante pimplar(?) :]
Ungdomsgänget :>
Jag pimplar och myser! Lillebror & Lillasyster! Jonte drar iväg en sväng..


Lördag, påskafton, sov vi lite väl länge. Men det var nog bara bra, eftersom vi skulle till Riksgränsen och det hade, fick vi sedan veta, regnat där under förmiddagen. Så vi hade tur i oturen, för när vi var där var det övervägande solsken, ljumma vindar och helt fantastisk skidåkning! Även denna kväll avslutades med en pokerturnering, som jag vann den här gången!!


André i sittliften
 Skidskylt Jag i sittliften
Vår fikaplats Jag & André uppe på toppen! Vi myser i solen!


Söndag, påskdagen, var det inte alls något lockade väder. Det regnade. Vi åkte en tur till Norge - mot Narvik. Vi stannade till nära Ankenes och fikade i Skjommen. När vi varit ute ur bilden en stund, började det spricka upp, och på några minuter hade vi massor med härlig sol!  Pä kvällen avslutade vi med en sagolikt god middag. Medan några spelade poker, spelade jag, Lina, mamma och Agneta fyrmannagames! Jag och Lina vann! :]


Utsikt över fjorden
 Jag i bilen Vi med vacker utsikt!


Igår, annandag påsk, var vi tvugna, oavsett vi ville eller ej, att styra kosan hemåt. Jobb för mig och skolstart för André väntade.. Men det var inte bara trist,  vi hämtade upp vår älskade Pälsnisse också. Och gissa en som var lycklig! På kvällen småfixade vi hemma, sedan var det dags för sängen.


Zlatan i bilen! :D

Underbart är kort - men vilken underbar påsk vi har haft!

- the one and only!

Påskpynt & godischock!

2009-04-06 - 00:27:24
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (6)
Idag har jag minsann varit driftig. Man skulle kunna tro att jag har haft en raket i häcken. Men så är inte fallet, fröken Sara har bara bestämt sig för att inte bara slappa - och det med besked. Jag har städat, plockat undan och påskpyntat! Det finns små kycklingar, tuppar, hönor, Idag har jag minsann varit driftig. Man skulle kunna tro att jag har haft en raket i häcken. Men så är inte fallet, fröken Sara har bara bestämt sig för att inte bara slappa - och det med besked. Jag har städat, plockat undan och påskpyntat! Det finns små kycklingar, tuppar, hönor, ägg och fjädrar utplacerade lite varstans.

Höns & kycklingar! Vit & svart höna Godisägg!

Jag känner mig nöjd med vår påskstatus hemma! Så nöjd, att jag tänkte ta mig en stund för mig själv, och bara vara, slappa i soffan, äta godis.. GODISET! Var tusan har det tagit vägen? Svaret var enkelt: i Andrés mage, såklart! Typiskt! Eftersom han inte var hemma, ringde jag till honom och uttryckte min missnöjdhet.. När han kom hem hade han med sig en påse med nytt godis. Tur för husfridens skull! :>

Nu ska jag äta lite godis och sen ska jag krypa till kojs. En ny arbetsdag väntar!


- the one and only!

Historisk löpning & köksfix!

2009-04-05 - 00:18:15
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (2)
Morgonen började med en löprunda (eller heter det j o g g i n g r u n d a, kanske? :S ) Vet inte vad det var som flög i mig, men när jag slog upp mina två gröna, kände jag ett sug.. Kanske övergående, men hur som hur som helst är det historiskt, från och med denna dager ska jag inte vara en soffpotatis. Vi får väl se hur länge det håller..! Jag tog självklart med mig herr Päls, som mer än villigt travade vid min sida. Det är riktigt trevligt med hans sällskap, hela grejen känns inte lika motigt!

Zlatan har myspys med Ante! Eller är det tvärt om?
Inget mer slöande!

Efter att vi ätit frukost, drog vi igång med att fixa belysningen i köket. Vi har velat ha arbetsljus där länge, men det har liksom inte blivit. Men nu äntligen! Jag gjorde lite förarbete, medan André var en sväng till Claes Ohlson, för att komplettera vissa grejor. Här är resultatet:

Vårt kök!


Jag tycker det ser mycket mer inbjudande är tidigare. Tänk, vad lite belysning kan tillföra! Men nu ska jag ta kväll, och mysa på en stund med Ante, innan vi intar hosironalläge! Ska förresten smaska lite på chokladen, som jag fick i födelsedagspresent. Har redan tagit mig ett smakprov, och kan jag säga följande: Den ÄR god!! :]

Choklad från Åre Chokladfabrik! :]

Sov gott, mina vänner!

- the one and only!

Lunch på stan & C905!

2009-04-04 - 16:21:23
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (3)

Igår var det fredag, men det kändes hela dagen som att det var lördag! :S hur som helst åkte jag, André, Per, Linda och Harry till stan för att äta lunch ihop! Vi gick till Subland och beställde varsitt mål. Det var gott. Dessvärre var jag tvungen att avbryta, för ett möte (som sedemera inte blev av, men det är en annan historia!). Men under tiden jag körde, fick jag starta om min telefon 4 gånger. Det var på en sträcka om ca 4 minuter. Då fick jag nog. När jag senare mötte upp folket, knatade vi iväg till Telia för att titta på en ny telefon. Och efter MÅNGA om och men, bestämde jag mig slutligen för denna pärla, en Sony Ericsson C905! Jag är nöjd! ;]

Sony Ericsson C905


Återkommer ikväll!

- the one and only!

Födelsedagsfest, högskoleprov och helgfix!

2009-04-01 - 23:07:32
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (4)
Festen i fredags var helmysig! Dock var det lite stressigt att hinna med allting, då jag jobbade i Luleå till 17 och skulle hem och göra i ordning mat, ställa i ordning bord och stolar och fräscha upp mig. Det var mycket jobb men Sandra hade förberett ordentligt och gjorde ett kanonjobb med all mat och altt fix, Linda kom och hjälpte till med stolar.. Jag fick minsann mycket hjälp av nära och kära, så allting bara flöt på! :] Och maten, den var god! André drog till kvällen med några polare, så vi var bara brudar - sammanlagd var vi 14 stycken som käkade, surrade och mös på :) (Vill bara nämna att det blev 10 matlådor + 10 matlådor som behöver kompletteras med pasta eller motsvarande. Och detta efter att 14 stycken hade ätit! Det var med andra ord MYCKET mat!)

Långbordet med plats för 14 rumpor!
.. och här huggs det in! :] Therese lurar på efterrätt :] Söta Sofia! :*

Lördag tog jag på mig vaktuniformen och stod med armarna i kors när högskoleprovet i F40 LTU skulle skrivas. Jag var med min moster, min kusin och mina bröder och några till. Och minsann, jag tog allt två rackare - två fuskare! ;] På kvällen blev jag bjuden på middag hos mamma (pappa var och reste med jobbet), och där stannade jag till ca halv ett. Då hade jag sovit i soffan i ca fyra timmar! Jag var trött!

Söndag tog jag på mig arbetsbyxorna och rensade i spaltgången, städade upp och ställde i ordning. Så nu ser det faktiskt riktigt städat ut där. Till sommaren ska jag allt ta mig en storstädning, så det blir fräscht också! Sen åkte jag iväg och jobbade!

Igår tittade vi på våtrumstapeter, -mattor, kakel och klinker. Vi samlar inspiration inför att göra om i badrummet. Igår fick vi även tillbaka vår dator, som varit på reparation. Vi hämtade också ut vårt barbord med tillhörande stolar, som vi besällt från EM! Enligt bifogad broschyr, stod det att man skulle vara två personer för att sätta ihop bordet. Men då växte hornen på mig så jag tog tag i saken och smällde ihop allting själv! Klart och betalt! :]


Idag har jag jobbat ett pass på YouCall igen. Imorgon jobbar jag mitt sista pass, sen är jag ledig på fredag, för första gången på 12 dagar! Ska bli så skönt!

Nu ska jag krypa till kojs!

- the one and only!

RSS 2.0