Födelsedag & ny bil!

2009-03-25 - 09:19:14
Kategori: Hus, renovering & inköp - Synpunkter? (4)
Igår, för 22 år sedan, såg jag ljuset för första gången. Jag vaknade av att min käre sambo Ante sjöng "Ja må du leva" med knakig morgonstämma. Men det är ju tanken som räknas :] Sedan fick jag två paket (det syntes att det var två inslagna tuber), som jag till råga på allt både beställt och betalat själv (Alpnaeringsprodukter). Men det är ju ändå från samma kassa, så who gives the shit? :>
 
Dagen till ära slog vi på stort och köpte oss en ny bil, en Volvo 745. En vit. Eller ny..? Njaa, den är född -87... Men ny för oss i alla fall! :] Dock är Renaulten i ej körbart skick. Vi beställde drivknutar i förra veckan och fick dem dagen därpå. Och de var minsann inte gratis! Första budet var 1650:-/st. Efter många om och men, fick vi reda på att vi har en ovanlig modell, NATURLIGTVIS! Så de som vi behöver kostar 2600:-/st. Fattas bara... André pös iväg till Laitis, och besällde liknade drivknutar därifrån. De gick (bara) på 899:-/st, så det är ju en betydlig förbättring. Idag får vi besked om drivknutshistorian, jag håller tummarna!

Igårkväll hade jag besök av svärmor och svärfar. Vi bjöd på fika och de bjöd på presenter :] Det var en mysig kväll!


Ikväll kommer min familj och äter middag. Det var himla länge sen de var på middag hos oss, så det ser jag fram emot!!

- the one and only!


Trasig dator, jobb i massor & stundande födelsedagsfest!

2009-03-22 - 12:14:25
Kategori: Allmänt - Synpunkter? (0)

HMFS!! Vår dator är kaputt, vilket innebär att det är lite svårt att skriva i bloggen! Den är nu inskickad på rep (som tur är hade vi garanti kvar på den), och det kommer att ta ca 2 veckor.. Så vi får vackert vänta tills den är klar! Tack och lov kommer vi åt Internet via vårt PS3! Men he jär nalta tjorvat å navigera runt via den och kommer tyvärr inte åt några bilder via den heller. Under veckan som gått har det varit många arbetspass, så orken att skriva här har helt enkelt inte funnits där.. Men till veckan är det mer regelbundna arbetstider, ska jag skriva!

Till veckan är det även min födelsedag, på tisdag! Jag längtar som ett litet barn efter att få använda några av de redan inköpta grejorna! :] På fredag ska jag ha ett födelsedags-/tjej-/Alpnaeringsfest! Det kommer att vara en härlig samling brudar, som ska att äta och dricka gott och ha supermysigt! Jag ser verkligen fram emot detta! :]


Idag jobbar jag på YouCall.. Känns lite drygt, med tanke på det otroligt vackra vädret. Kan dock se solen från där jag sitter, så det är ju en liten tröst i alla fall!

Nu ska jag äta!

- the one and only!


Solig söndag - VÅREN ÄR HÄR!

2009-03-15 - 23:44:51
Kategori: Familjen - Synpunkter? (4)
Vilken underbar dag det har varit idag! Solen sken när jag slog upp mina två gröna. Så jag och Zlatan tog oss en cykeltur på morgonkvisten (host, vid 10, host!). Solen riktigt värmde och det var plusgrader ute. Jag upptäckte att jag blev svettig på ryggen, och det var ju hur skönt som helst (inte med svetten alltså, utan.. känslan!). Mina vänner, det är VÅR!!

Jag och André hade lovat att sköta Alicia idag, då de andra skulle iväg till Skellefteå. Jag ringde hit Lina, eftersom jag vet hur mycket hon tycker om att vara med de små glina :] Efter att vi tittat klart på "Mannen som talar med hundar" och "Hundcoachen", klädde vi på oss och gick ut. Vi hade med oss en kälke, Zlatan fick på sig sin sele och sen var det åka av för Alicia och Lina. SOM Zlatan var stolt, och han var helt slut när vi kom hem. Så Alicia kunde härja på som hon ville, gullskruttan där! Tyvärr var jag tvungen att avbryta, då plikten kallade..

Alicia & en nedbäddad Zlatan! Alicia & Zlatan Nedbäddade Zlatan! :]
Älskade Lina! Zlatan, Lina och Alicia! Alicia åker pulka bakom Zlatan!

När jag kom hem kokade André majskolvar, som vi åt med smör och salt. MUMS! Ikväll har vi sett "Beck - det tysta skriket", och myst på. NU ska vi krypa till kojs!

Lina & jag - systerkärlek!  Mars -09


- the one and only!

Fix i sov- & badrum och shopping!

2009-03-12 - 21:07:23
Kategori: Hus, renovering & inköp - Synpunkter? (5)

Efter att jag sovit några timmar i tisdags, väckte André mig runt 12-tiden med frukost på bordet. Vissa har det bra! :] När vi käkat tog vi oss i kragen och spikade upp de jalusier, som vi inhandlade på IKEA för snart en månad sedan..  Vi blev riktigt nöjda, särskilt i badrummet!


Sovrum - före
 Ante :) Sovrum - efter
Badrum - före Ante borrar! Badrum - under tillfix... Badrum - efter! :]


Efter detta åkte vi en sväng till stan. Tess och Alicia hakade på. Vi var in en sväng på Cubus där både jag och André fyndade. Vi hittade en tulpanvas och en stekpanna DUKA,  där vi har haft presentkort sedan 2007.. Men inte nu längre! :D Vi avslutade med en kulinarisk middag Sunes!


Mamma-dotter-mys!
 Smaskens  :] Underbart söta Alicia!


På kvällen var jag, André och Zlatan en tur med skotern på isen. Eller ja, Zlatan sprang ju.. Och SOM han sprang. Tungan hängde och dinglade rätt ordentligt. SOM han var värd en middag, bestående av uppblött torrfoder, efter det!

Idag har jag jobbat på DHL hela dagen. Sitter nu och sneglar på hockeyn. Det ser inte ljust ut för Luleå. Men jag fortsätter att hålla tummarna. För hoppet är ju det sista som överger en! Eller..?

- the one and only!


Nu ska jag sova - GODMORGON!

2009-03-10 - 06:53:43
Kategori: Allmänt - Synpunkter? (1)

Var uppe lite väl sent i söndags - vill ju aldrig att helgen ska ta slut. Men underbart är kort, och tiden tar inte semester. Klockan ringde och jag ville gärna stanna kvar i sängen. När jag kom till jobbet på morgonen, blev jag ganska snart varse om ett vakant nattpass och jag drog genast åt mig öronen! Åkte från YouCall innan lunch för att hinna med bussen till Luleå, för ett eftermiddagspass på DHL. Där fick jag reda på att jag fått nattpasset och att jag alltså skulle börja 20:45 samma kväll och jobba till 07:00, så jag skyndade mig i säng när jag kom hem. Men med pressen att måsta somna för att orka med natten, var det svårt - till och med för mig - att komma till ro i John Blunds underbara värld! Nåväl, fick åtminstone en halvtimme! Måste dock erkänna att jag börjar känna mig sliten, han en viss svåriget att hålla ögonen pigga och alerta och sängen lockar mer än någonsin!

När jag sovit en stund, ska jag och Ante ut en sväng på stan i eftermiddag och kika lite. Det är ju en stundande födelsedag som hägrar (undrar vems..? :>), och jag tror bestämt att herr A vill ha lite tips och förslag om vad han kan sprätta pengar på. Han vet i alla fall vem han skall sprätta dem på! :>


Snart ska jag hem och sova! GODMORGON!

- the one and only!


Kan inte tiden bara stanna..?

2009-03-08 - 23:27:31
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (0)

Fredagkväll spenderade vi hos Per och Emma. Eftersom jag slutade 17 i Luleå, lyckades vi inte ta oss till dem förrän klockan var 20. Vi kikade på "Så ska det låta" och senare på "Let's Dance" (helt otroligt att Elisabeth är kvar i tävligen. Hon rockar!). Självklart var det uppdukat en hel del snacks!



Lördag klev vi upp relativt tidigt - det var dags för en skoterutflykt till Vitsjön. Vi var ett gäng på ca 10 och det var hur trevligt som helst! Jag och Zlatan hade privilegiet att åka i skoterpulka - det var hur mysigt som helst! Visserligen blev lille Pälsis riktigt het när han såg André dra iväg på skotern, han skrek så det skar. Men så fort de var ur sikte så var han lugn och gó! :]

Linda var flink med yxan och högg upp all ved vi behövde! :] Gänget på Vitsjön! Tillfix av vardagsrumssoffan! :D
Kungen och prinsen :] Fina, fina hund! Rudde ska precis börja pimpla Zlatan
Jag knosar snön! Rudde fick fina fisken! Zlatan fick sig lite hårvård!

På kvällen var vi först en sväng till Ängeln och käkade varsin grillbiff! Sedan hälsade vi på mamma och pappa en sväng, innan vi till sist landade hos Per och Linda. Chicksen satt i vardagsrummet och glodde film och pratade medan grabbsen hade intagit köket. Runt tilvtiden slumrade jag till i gungstolen, och bestämde mig för att ta med mig Zlatan och gå hem. Vilken dag vi hade haft! :]

Idag gick jag först en morgonrunda med herr Päls. Sedan intog jag och Ante vardagsrummet och käkade frukost till "Mannen som talar med hundar". Lite senare gick jag en runda med My Grisberget. skönt väder det var!

Mys heta interiör! :]

Idag är ju också Internationella kvinnodagen. Jag och mamma var och såg teatern "Män är bäst" med Magdalena In De Betou.  Vilken otroligt  verklighetsförankrad och provokativ monolog! Hon sa så mycket som man inte kan annat än att hålla med om!

Men nu ska jag ta mig i kragen och hoppa i säng. Min arbetsdag börjar 06:30 imorgonbitti! GODNATT!

- the one and only!

Uppe med tuppen..?

2009-03-06 - 06:31:32
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (1)

Njaa.. kanske inte med tuppen.. men tidigt! :]

Ska snart dra iväg till Luleå och DHL, för veckans sista arbetspass. I helgen är jag HELLEDIG, hela lördag och hela söndag - för första gången på 6 veckor! SOM jag ska njuta! Behöver jag nämna att jag längtar tills klockan passerat 17 och vi är på väg hem..?! :D

Var förbi Linda en igårkväll. Det var jättelänge sedan vi träffades! Tror det var när André fyllde år.. :S Sedan dess har lille Harry lärt sig gå och Kajsa har vuxit till sig. Skulle bara förbi en snabbis, men har man mycket att prata om (som jag oftast har) så är det ju inte konstigt att tiden går fort! Runt 23 började jag och Zlatan, i samband med en promenadrunda, traska hemåt. Vilken skräll!


Zlatan & Kajsa 2008-09-10
Gullevovvarna Zlatan och Kajsa från i somras


- the one and only!


Stolt i hundmamma-♥-t!

2009-03-03 - 23:42:56
Kategori: Familjen - Synpunkter? (4)

Igår var älskade lillasyster Lina på besök. Vi såg "High School Musical 3", och bara mös på. Käkade nyponsoppa med glass och mandelbeskvier! ;] Var ut en snabbis med Zlatan, som i slutändan blev nästan 1½ timme! Det är alltid så mysigt att umgås med Lina, hon gör mig verkligen lycklig!


Zzlatan & Lina
Mina två sockertoppar!

Idag var jag med Sofia. Vi var först och handlade mat till middagen. Hämtade sedan Renaulten (som för övrigt INTE gick igenmo besiktningen utan anmärkning; en bromsslang var skadad och måste bytas.. TUR de upptäckte det!) från Bilhallen, där den fick sig en ordentlig genomgång idag. Väl hemma spelade vi lite Guitar Hero III och lagade mat; vegetarisk tacogratäng. MUMS!

 Sofia förbereder.. 
Vegetarisk tacogratäng med stekta sparrisar! :]

En stund efter maten skjutsade jag hem Sofia. När jag ändå var på området, passade jag på att ringa Evis på jobbet. Hon har en gordon setter vid namn - Gordon! Jag åkte förbi och våra hundar fick hälsa på varadra. Zlatan skötte sig exemplariskt! Jag trodde väl aldrig att han skulle vara SÅ cool bland andra hanhundar, bara svansvift och ignorering när Gordon blev lite för upphetsad. För ett år sedan hade han gjort köttslamsor av stackars Gordon! Jag är SÅ stolt i hundmamma-♥-t, både över honom och över mitt och Andrés jobb med honom! Han är verkligen en underbar hund!

Älskade Zlatan - är så STOLT över honom!
Sömntuta!

Nu ska jag, snabbt som attan, krypa till kojs!

- the one and only!

Utmaning!

2009-03-03 - 22:40:06
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (1)
Fick en utmaning av Sofia förra veckan, och sedan också av Therese. NU ids jag ta tag i det hela!

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!

Lycka till!

1. Vad heter du?: Sara
2. Ett ord på fyra bokstäver: Stil
3. Flicknamn: Saga
4. Pojknamn: Sixten
5. Yrke: Serviceoperatör
6. Färg: Silver
7. Klädesplagg: Sockar
8. Mat: Skrovmål!
9. Sak i badrummet: Stay-in-balm
10. Plats/stad: Storforsen
11. En orsak att vara sen: Segpropp!
12. Något man skriker: Satan
13. Film: Så som i himlen
14. Något man dricker: Smirnoff Ice
15. Band: Stratovarius
16. Djur: Stekel
17. Gatunamn: Svarvargatan
18. Bil: SAAB
19. Sång: Sankta Lucia

I MADE IT (med lite hjälp av Ante) :D

RSS 2.0