Skotertripp i det vackra vädret

2011-02-26 - 21:01:00
Kategori: Dagsturer - Synpunkter? (0)
Idag har det varit fantastiskt väder - strålande sol och en temperatur på närmare noll! Efter en slö morgon lyckades vi ta oss ut och iväg vid 13-tiden. Lillasyster Lina följde med. Vi åkte på det gamla vanliga stället. Väl där mötte vi upp med familjen Stenberg/Lindbäck. Vi gjorde upp en eld, grillade och hade allmänt mysig stund.

 

 

Dubbelbandaren gjorde ett bra jobb när den skjutsade en hel familj på en och samma gång!Jag hade gjort pinnbröd till idag, underbart gott var det. Däremot var det första och sista gången jag blandade till allting i en påse, det blev inte alls lyckat. Så, om du funderar på att göra pinnbröd, se till att knåda till degen hemmavid i en bunke!!

När Stenberg/Lindbäck styrde sin kosa hemåt, gjorde vi detsamma. Zlatan var inte alls så sugen på att hoppa upp i pulkan, det är mycket roligare att springa bredvid. Vilket han gjorde, nästan hela vägen hem!


Bibblan & badhuset

2011-02-26 - 09:28:00
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (2)
Igår var vi på besök med mammagruppen på bibblan. För Edward var det första gången i hans liv och för mig var det för första gången på en sisådär 10 år (om det ens räcker). Så man kan nästan säga att det var premiär för oss båda. Bibliotekarien som tog hand om oss presenterade lämpliga böcker under de första åren. Det var ett bra besök och desssutom ett tillfälle att förnya lånekortet. Jag är lite dålig på det här med att besöka bibblan och läsa böcker. Så jag lånade faktiskt hem en bok när jag ändå var där, då måste jag ju tillbaka dit snart! :]


Efter bibblan styrde vi kosan mot badhuset. Det var dags för ett dopp i det blå för hela familjen. Det känns så viktigt att Edward får vänja sig vid vattnen och sen är det ju också en mysig tripp tillsammans! När även André följde med, passade jag på att ta med kameran så vi fick föreviga det hela:
Med åldern kommer krämporna

2011-02-25 - 12:09:00
Kategori: Zlatan - Synpunkter? (0)

Under lite drygt en månads tid har vi varit med Zlatan till veterinären vid tre tillfällen. Jag upplevde att han hade problem att uträtta sina behov.  Han börjar ju bli gammal och man kunde, vid första besöket, konstatera att han hade förstorad prostata. Vi fick då medicin så att prostatan skulle dra ihop sig. Detta ledde till att han fick ökad aptit, då han troligtvis haft ont på grund av prostatan. Men eftersom det smugit sig på sakta så är det tyvärr ingenting vi märkt. Förmodligen har han haft såhär ända sedan i somras.

Kisseriet blev bättre men fortfarande hade han problem att bajsa. För att kunna undersöka honom och spola ur analsäckarna fick han lugnande, vid andra besöket, och då upptäcktes att han hade proktit, vilket berodde på en inflammation i tarmen. Han fick på en kortisonkur som skulle hålla på i fyra(!) veckor.


Nedsövd kille


Vi fick information om att kortison ökat aptiten och törsten. Jag förstod dock inte hur mycket. Morgonen efter första kuren hade han kissat inomhus. Stackaren skämdes så mycket när vi klev upp och upptäckte det hela, att han började slicka upp det. Självklart avbröt vi det och lät honom komma ut istället – där han pinkade oavbrutet i ca 2 minuter! När jag torkade upp kisset, hittade jag troligtvis en kristall. Denna är insänd för analys och jag väntar i skrivande stund på provsvaren. Jag ringde veterinären igen och fick rådet att minska dosen och sedan avvakta ett par dagar.

När vi igår besökte veterinären för tredje gången, då det förbättringarna inte överträffade förväntningarna, var det dags för röntgen. Detta för att fastställa om han lider av njursten.

Nu har det dock blivit bättre med Zlatan. Kortisonet kan ha en sämre effekt på strålen, som nu har blivit mycket bättre. Vi har fått en gladare hund (eftersom han ju inte har ont längre) och förhoppningsvis dröjer det tills han får nya krämpor.


Mattes älskade vovve


Edward 3 månader

2011-02-24 - 19:42:00
Kategori: Edward - Synpunkter? (1)
Idag fyller lillprinsen hela tre månader - HURRA, HURRA, HURRA!!


Kan inte fatta att vi har fått äran att ha honom hos oss så länge, älskade älskade unge!

Mamma var förbi och lämnade diverse IKEA-beställningar som jag gjort med henne. Då passade hon även på att lämna en 3-månaderspresent till Edward. Det verkar som att det inte bara är mina fingrar det kliar i vid synen av barnkläder.. :]


Jag har länge tittat på och velat köpa en Bumbo åt honom, och det råkade sammanfalla så att den inhandlades dagen till ära. Han är så söt när han sitter i stolen. Han orkar dock bara en liten stund, eftersom han blir rätt trött i ryggen. Men övning ger färdighet!Grattis på 3-månadersdagen Edward!

Babyrytmik

2011-02-23 - 00:57:38
Kategori: Edward - Synpunkter? (0)

Familjens Hus anordnas något som kallas babyrytmik. Det innebär att man träffas i grupp och sjunger och dansar med sina barn. "Humbug!", tänkte jag första gången jag hörde talas om det. Men som av en händelse spelade jag godnattvisor för lille herrn när han skulle sova, och till min stora förvåning reagerade han med ett stort leende när musiken drog igång. Tisdag förra veckan gav vi kursen en chans - och både jag och Edward tyckte det var kul!

Idag var det andra träffen. Det betydligt mildare vädret gjorde att betydligt fler vågat sig ut ur sina stugor. Kul att så många vill vara med, men trist då det lätt blir stimmigt när det är mycket folk. Nåja, det gick det också. Idag följde även pappa Ante med. Kul, tyckte jag. Mindre kul, tyckte nog tyvärr han...Vi köpte skivan med låtarna, så vi kan ha babyrock hemmavid också :]

 


Edward lyfter skrot

2011-02-22 - 23:50:49
Kategori: Edward - Synpunkter? (0)

Ja, faktiskt. Men på sitt eget lilla vis ♥

Förra veckan fick vi hem det Tummenbabygym som jag letat efter med ljus och lykta. Jag tycker att många babygrejor är så fasligt dyra. Och med tanke på hur kort tid barnen använder dem, är det i många fall knappt ens försvarbart att ta ut dessa priser. Därför tycker jag att Blocket är en kanonuppfinning! Nypris på detta gym är 649:-, men jag hittade det för 350:- :]
Lillgubben gillar sitt gym, han ligger och sprattlar där då och då. Antingen hörs ett skallrande eller ett prasslande ljud ikapp med hans surr. Det är en fröjd att både se och lyssna till! ♥ Dessutom kan jag köpa mig lite tid när han ligger där. Det blev med andra ord två flugor på smällen!

(Nu var kanonpriset inte riktigt hela sanningen. Hon jag köpte den av skickade den med Bussgods och det innebar tydligen en fraktavgift på 265:- (?!?), vilket jag tyckte lät helt orimligt! Detta insåg hon såklart själv också, så hon drog av en hundring på priset. Totalt blev det 515:-, vilket jag faktiskt kan leva med!)

 


Babymassage

2011-02-15 - 18:32:40
Kategori: Edward - Synpunkter? (0)
En positiv sak i och med att föräldraträffarna hålls i Familjens Hus, är alla aktiviteter som anordnas där. När de informerade om babymassage, anmälde jag mig på en gång. Kursen är uppdelad på fyra tillfällen, och torsdag 1 februari drog det igång.


Alla från föräldragruppen är där, vilket känns kul eftersom vi får större chans att växa som grupp. Förhoppningsvis kan vi fortsätta att ses, även när BVC lutar anordna träffar. Vi gick först igenom hur man masserar benen, vilket är den del på kroppen man alltid ska börja med. Det var jätteroligt att se hur de allra flesta barnen verkade gilla det. Har provat på det några gånger hemma, och han slappnar av mer och mer för varje gång.

I torsdags var andra tillfället. Då gick vi igenom magen, magknip och bröstkorg. De blir väldigt trötta av att få massage och för att barnen skulle orka med hela passet, gjordes ett undantag från regeln att alltid börja med benen. Vad som var anmärkningsvärt var att alla viftade med armar och ben betydligt mindre när vi masserade benen igen. Förmodligen för att de kände igen rörelserna. Barn är ju fantastiska! ♥


Edward just innan sitt första massagepass


Föräldraträff

2011-02-15 - 18:05:34
Kategori: Edward - Synpunkter? (0)

I början av året fick en inbjudan från BVC till en ny föräldragrupp. Jag tyckte det lät jätteroligt så självklart anmälde jag mig till det. Papporna fick också komma, men av naturliga själv är det inga pappor där.

Onsdag 19 januari
var det dags för första träffen, och då var det naturligtvis ganska stelt. Stämningen lättades upp lite allteftersom och nu har vi jättetrevligt. Hittills har vi gått igenom hur livet förändrats efter vi fått våra små prinsar och prinsessor, säkerhet i hemmet samt barns tandhälsa. Så inte nog med att det är trevligt att komma ut och träffa andra som är mammalediga, får vi dessutom reflektera över viktiga saker som har med barnen att göra. Imorgon är det dags att träffas på Familjens Hus igen. Om jag inte missminner ska vi då prata om föräldraskap. Känns ju högst angeläget! :]


Bubbleblåsarn


Resumé - v.6

2011-02-13 - 21:10:39
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (0)

Måndagen började på bästa möjliga sätt - Ante kom hem! Eftersom han jobbat natt var han rätt så sliten. Det blev med andra ord inte många knop på under den dagen.

Tisdag var det jättefint väder. Ante slutade dessutom tidigt den dagen, så vi passade på att åka ut på en skotertripp. Tess och Filippa följde också med. Det blev det gamla vanliga stället:

På kvällen åkte vi och hälsade på Jonas i hans nya lägenhet. Vi har inte varit dit sedan dagarna efter nyår, vilket jag skäms över. Bättre sent än aldrig tog vi oss dit i alla fall. Han bjöd på två sorters sliskig bulla och visade oss sitt senaste spel - NHL 2011. Sen var vi fast! Några timmar senare tittade jag på klockan, den var då 00:20 och vi hade inte alls märkt att vi spelat så länge. Tiden går visst fort när man har roligt :DOnsdag brukar det vara föräldraträff, men den här onsdagen var det inställt. Då passade jag och Elisabeth på att åka med våra godingar och ta oss ett dopp i varmbadet. Den här gången var Edward inte riktigt på hugget, han låg mest och chillade i vattnet. Efter ca 20 minuter kom han igång och sprattlade hejvilt! :]

Torsdag var det dags för andra delen i babymassagen. På kvällen åkte vi förbi Sofia och Robert, där vi surrade bort några timmar. Himla trevligt hade vi!

Fredag var André ledig, eftersom han jobbat hela förra veckan. Vi stökade på lite här hemma, hängde ut sängkläder och lite annat pyssel. Dessutom fick vi äntligen upp Bamsemobilen som Edward fick av min familj samma dag som vi kom hem från BB. Det satt verkligen långt inne, men blev kanonbra till slut. Han gillar den:Den kvällen var vi bjudna på taklagsfest hos grannen. Mina föräldrar ställde återigen upp som hundvakt (stort tack! ♥) men Edward tog vi med oss. Vilken superkväll vi hade, väldigt trevligt sällskap. Maten var utsökt, likaså förrätten och efterrätten. Den maten skulle jag kunna vänja mig vid!I lördags gjorde Edward morgon 06:20, vilket jag tycker var lite väl giftigt och definitivt ingenting jag är van vid! Jag lyckades underhålla honom med mat en stund, men till slut fick André gå upp med honom så jag fick sova. Det blev väl ungefär en timme, så det var inte särskilt länge, men jag sov gooott! När jag stigit upp drog André upp till Trolltjärn med några kompisar. Kvar blev jag med mina två godingar. Jag passade på att ta mig en tripp på isen...... och sedan även en sväng till min morfar, där vi åt årets första semla! Det är så otroligt sött, morfar är så förtjust i Edward. Han tar varje chans han får att hålla i honom. Oftast sover Edward i hans famn och det händer även att morfar nickar till. Det är så glädjande för själen att se!
Idag har det varit en typisk söndag - slö, slapp och likgiltig. Till slut blev jag less och promenerade en sväng med mamma till stan. Det var lite smått kyligt, men så länge man är rätt klädd och rör på sig så är det bara skönt! :]Morgonpromenad med världens bästaGrattis att du tagit dig ända hit!! :D Nu har jag varit vaken alldeles för länge, jag har en pojk som vaknar tidigt. Bäst att krypa till kojs!

Godnatt!


Resumé - v.5

2011-02-13 - 13:38:12
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (1)
Börjar inlägget med att fuska, jag tar med även söndagen på v.4. Det var så mysigt, vi var ut en sväng med skotern, grillade korv och bara var. Supermysigt, jag älskar att ha en skoter och pulka (och en karl som ids köra oss, för jag vill bara åka) så vi kan ta oss ut hela familjen:


Som vanligt sprang Zlatan omkring och skvätte lite här och där. Som vanligt sov sig Edward igenom hela turen. Som det ska va, med andra ord!


Veckan började med en, minst sagt, exotisk upplevelse. Åtminstone för personer som inte bor här uppe, men även för mig. Trots att jag är ute rätt mycket ser jag sällan sånt - vilda djur. När vi gick längs vattnet ser jag något stort i ögenvrån. En älgko med sin kalv som lufsade över isen. Jag blev helt tagen :DZlatan blev också helt tagen..


André åkte bort med jobbet, för första gången sedan Edward föddes. En vecka i Umeå, så det var en mjukstart, men i alla fall. Är man en familj vill man ju vara tillsammans. Nåja, bara att göra det bästa av situationen. TUR jag har min familj, säger jag då bara. Min lillasyster kom och sov med mig hela veckan, och hjälpte mig med både det ena och det andra - allt från barnpassning och dukning, till hundpromenader och allmänt sällskap! TACK LINA! ♥På tisdagen åkte vi till Luleå för att hälsa på min farmor och farfar. Det var en jättefin dag, så vi passade på att ta oss en promenad på isen:


Edward i gammelfarmors famnOnsdag var vi på föräldraträff, torsdag var det babymassage - båda gångerna på Familjens Hus. På fredag var det äntligen helg (för Lina alltså, jag har ju helg varje dag). Vi blev bjudna på mat hos mamma och pappa, där vi även stannade under kvällen. På spåret, följt av Skavlan och sedan ett kriminaldrama och fredagen var fulländad.

Lördag sov vi länge allihopa. Eftersom det hade snöat gick jag ut och skottade. Edward satt i sjalen och vaggades till sömns medan jag slet med snön. På kvällen hade jag familjen på middagsbesök, jag hade så mycket kvar av en lasagne jag gjort tidigare under veckan. Sedan var det dags för kvällens höjdpunkt, enligt Lina i alla fall - Melodifestivalen! Vi mös på med Cheeseballs och popcorn!Söndag gjorde jag gick jag upp före Lina vaknat. Jag kokade lingonsylt för första gången i mitt liv och resultatet blev riktigt lyckat!


Det var riktigt fint väder, så vi gick ut en sväng på isen:


Dagen avslutades med middag hos mina föräldrar, tre sorters pajer och en hel massa mys! ♥Denna veckas händelser kommer lite senare, ska passa på att gå ut medan det fortfarande är ljust och soligt ute! :]

Jag lever...

2011-02-13 - 11:40:55
Kategori: Allmänt - Synpunkter? (0)
.. om än man inte kan tro det. När jag inser att det är över två veckor sedan jag skrev något, känner jag hur en våg av skam sköljer över mig. Jag som lovade mig själv, dyrt och heligt, att blogga minst ett par gånger i veckan. Pyttsan. Nåja, ska nu sortera lite bilder och så kommer jag att skriva veckoresuméer för de senaste veckorna. Sen är jag ikapp! :]

Håll ut..

RSS 2.0