Vinst & rallylydnad

2010-06-15 - 16:11:54
Kategori: Zlatan - Synpunkter? (0)
Har idag varit på en Inspirationsdag med jobbet, så vi nya lättare ska lära känna varandra. Bl a seminarium och en frågesport, där mitt lag tog hem vinsten. Dagen avslutades med ett bowlingmästerskap. Gissa vilket lag som vann - MITT!! Så nu är jag två trisslotter och en ekologisk chokladkaka rikare! :]Ikväll är det dags för andra kurstillfället i Rallylydnad. Jag skrev inget om det första, för det gick inte så bra.. Jag var så besviken på mig själv. Vi hade ingen bra kontakt och det är ju inte Zlatans fel att vi inte har det. Så det blir hårdträning för oss om att få den perfekta kontakten!! Att det sedan var en löptik med, gjorde ju inte saken bättre - snacka om en som blev distraherad..

Zlatan i bilen
Det är ju tur han är söt!Men inför dagens träff har jag en plan - jag ska spåra en stund med honom innan vi åker dit. Då bör han ju vara lite trött i huvudet i alla fall och förhoppningsvis inte lika yvig. Om det är det rätta sättet?! Jag vet inte, ikväll har jag facit!


Kram från Sassa

Examens- & studentfirande

2010-06-12 - 17:13:27
Kategori: Familjen - Synpunkter? (2)
Som för så många andra, kantades gårdagen av examens- och studentfirande. "Mina" anhöriga som firades, bestod av lillasyster och kusiner.

Karin & Lina välkomnade sommarlovet!
Kusin Karin & lillasyster Lina välkomnade sommarlovet!

Kusin Erik
Kusin Erik visar upp studentlyckan!


Jag jobbade till 16, men efter detta packade jag in Zlatan i bilen och hämtade upp lillebror Martin innan vi drog iväg till Luleå för att vara med under firandet. Och vilket fantastiskt väder vi fick. Vi satt ute på altanen där vi åt och drack gott i gott sällskap!

Kusin Erik & hans fina Tina
Erik & hans fina Tina

StudentfikaStudentrosor!Studentefterrätten
Studentprylar

Lillebror Martin njuter av en kopp studentkaffe
Lillebror Martin njuter av en kopp studentkaffe


Efter maten och fikat, drog de yngre medlemmarna iväg på varsitt håll. Lillsyrran och jag var de enda som var med "gamlingarna". Det var en otroligt mysig kväll, som jag kommer leva länge på!


Kram från Sassa

Persiennmontering

2010-06-12 - 15:25:32
Kategori: Hus, renovering & inköp - Synpunkter? (1)
I veckan har vi tagit ett stort steg in i mörkret - jag har monterat upp persienner i sovrummet! Pga de lamellgardiner vi har i stora delar av huset är vita, blir det inte riktigt mörkt när vi drar för. På vintern är det ju ingen fara, utan det är nu när det börjar vara ljust dygnet runt, som det skapar "problem":

Före monteringen
Före - fräscht men ljust!


Efter André åkt till jobbet monterade jag upp de persienner han köpt tidigare under dagen:

Efter monteringen, uppdraget!
Efter monteringen, neddraget!
Efter - fräscht MEN mörkt!


Jag gjorde det helt utan hans vetskap, och jag tror han blev nöjd när han kom hem och insåg att han äntligen skulle få sova i ett mörkt rum! :]


Kram från Sassa

Dop, kalas & nytt jobb

2010-06-09 - 19:50:25
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (1)
Helgen och början av veckan har varit fullspäckad!!

Dop i lördags av Per & Lindas senaste tillskott Evert!

Everts dop
Sötnöt!Alla presenter!Sötaste Hugo med sina svallande lockar!Evert - i egen hög person
Vattnet skulle bli välsignatPresentöppning - alla barnen hjälpte till!Fikabordet!
Själva dopet
Nydöpta Evert!Stolta storebror Harry var såklart med!


Det var ett jättefint dop, med fin musik och med jättegod mat efteråt! Sedan åkte vi hem och jag åkte på jobbet - nattpass. På söndagen var det dags för nästa kalas, den här gången för Per & Emmas lille charmtroll Hugo. Han fyller redan 1 års! Tyvärr glömde paparazzi (jag) kameran i hallen, så jag har ingen dagsfärsk bild på 1-åringen. Men väl på hans födelsedagskort, som han fick av hela "ligan":

Grattis HUGO på din 1-årsdag!


Efter vi levererat hans nya fräna Bobbycar (som han också fick av hela ligan), hastade vi iväg till nästa kalas - vi skulle fira Andrés syster Tess och ett sent Morsdagsfirande:

Tess 29-årskort!


Väl där fick vi träffa familjens senaste tillskott och Zlatans kusin - valpen Kajsa:

Kajsa
Lilla fröken sover gottKajsa
Sötnos!


Som ni ser har det varit fullt på schemat även denna helg!

I måndags började jag på mitt nya jobb - Swedbank Telefonbanken! Eftersom allt varit nytt för mig, har jag varit grymt trött på kvällarna av alla nya intryck. Dessutom jobbar André natt denna vecka, så jag har haft kvällsbestyr med Zlatan på mitt ansvar. Till råga på allt har jag gått och blivit förkyld, vilket troligtvis drar ner min pigghet ytterligare. Så därför har det blivit dåligt med bloggande. Men jag är inte bitter - tvärt om! Jag ÄÄÄLSKAR mitt nya jobb och ser verkligen fram emot att få jobba i sommar!


Jag har hamnat rätt! :]


Kram från Sassa

Ommålning påbörjad

2010-06-07 - 21:39:43
Kategori: Hus, renovering & inköp - Synpunkter? (1)
I fredags, när jag kom hem från after work, tog vi de första penseltagen efter att vi bestämt oss för den rätta färgen. Det var inte min idé att måla den kvällen- jag hade sett fram emot en lugn och skön soffkväll. Men det hade inte André i åtanke, han skulle måla. Då hade jag inte hjärta att gå in, så jag svidade om tog på mig arbetskläderna!

Kortsidan före målning (observera de snygga färgproverna på långsidan ;) )
Kortsidan före målning

Finaste Ante blandar färgen! ♥
Finaste Ante blandar färgen!

Första penseltaget
Första penseltaget

Första varvet målat
Första varvet målat (där vi lämnat kvar grått, ska vi byta till liggande panel och sedan måla "faluröd svart". Det är liksom en brunsvart slamfärg. Kommer bli kanon :]

Zlatan var ute och busade med några trädrötter
Självklart var herr Z med - han roade sig med några trädrötter


Som ni ser fick vi faktiskt ena kortsidan målad första varvet, det är ju alltid nåt! Ibland är det bra att ha en personlig pisksnärt efter sig :P

André jobbar natt i natt. För att ställa om inför natten, vakade han igår. För att fördriva tiden målade han andra varvet på kortsidan. Så nu är den klar (med vitfärg, alltså). Då var det "bara" tre sidor kvar (observera att det är två kortsidor och TVÅ långsidor på ett hus, så det är långt ifrån klart...) Bara att gilla läget! :P


Kram från Sassa

Veckan i bilder

2010-06-03 - 13:31:41
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (2)
Mycket har hänt den senaste tiden. Det har varit fullt upp så jag har inte riktigt haft möjlighet att uppdatera här. Därför kommer här veckan i bilder och lite text:

Torsdag och fredag gick jag en skyddsvaktsutbildning ute på F21, som jag naturligtvis klarade :] Så nu är jag både väktare och skyddsvakt, vilket innebär att jag även får jobba på skyddsobjekt:

Skyddsvaktsutbildning


Min bror Jonas har tagit examen i fastighetsförmedlning. I lördags var vi en sväng till Luleå för att vara med under ceremonin:

En hel sal var fullsattJonas med några från klassenJonas mottar sitt diplom och sin pinAvgångsklassen i Fastighetsförmedling vid LTU 2010


Mors dag firades med middag hos mamma och pappa. Mamma fick sedvanligt en liten gåva från oss barn, som hon uppskattade ♥

Mamma läser sitt Morsdagskort!


Det som tagit upp mest tid och planering har varit Zlatan. Han har återigen börjat tugga på sina talgknölar. I måndags, när jag kom hem efter ett nattpass, ringde jag veterinären och fick tid för operation redan på onsdagen. Igår var det alltså dags för lillgubben att bli av med de jobbiga talgkörtlar. Operationen gick bra och jag fick med mig en trött och sliten hjälte:


Zlatan ligger nedsövd
Det syns dåligt, men tungar hänger ut :P

Zlatan hade inga planer på att lämna bilen - han trivs riktigt bra i den! :]Inte direkt den mest nöjda
Med regnkappan på slipper han tratten och kommer dessutom inte åt att klia. KANONBRA! :]
Med regnkappan på slipper han tratten och kommer dessutom inte åt att klia. KANONBRA! :]

Vänster sidaHöger sida
Bakifrån
Strumpor på, så han inte kommer åt att riva sig på stygnenStrumpor på, så han inte kommer åt att riva sig på stygnen


Vill tacka min familj som ställde upp så mycket och var med Zlatan medan jag åkte och jobbade. NI ÄR GULD VÄRDA!


Kram från Sassa

RSS 2.0