Hundvis

2010-02-28 - 14:10:46
Kategori: Zlatan - Synpunkter? (6)
När jag var och klippte mig för en tid sedan, beklagade jag mig för Torstens mamma att det var så svårt att komma in på kursen från Brukshundklubben. Alla platser ryker ju direkt de kommer ut, så man får minsann inte ligga på latsidan! Hon rekommenderade då att jag skulle kika på utbudet hos Hundvis Hundskola.

I torsdags fick jag fingrarna ur och anmälde mig till en kurs - hjärngympa. Jag hade inga större förhoppningar på att komma med, då jag visste att jag var sent ute. Men igår ringde Yvonne Fång och sa att hon hade fått ett återbud. Så vi var hemskt välkomna redan på tisdag! Jag blev så himla glad, det känns helt underbart!!


Zlatan ska få aktivera hjärnan!



Tack för tipset Eva, vi ses nog på tisdag! ;]


- the one and only!

Polkagrisglass

2010-02-25 - 23:24:52
Kategori: Mat & Recept - Synpunkter? (0)
I tisdags gjorde jag och Filippa glass. Efter några timmar i frysen, var det äntligen dags att provsmakaden hemgjorda polkagrisglassen:

Polkagrisglass med pepparmyntolja och polkakross


Påminde lite om Ben&Jerry's, eftersom det var godisbitar i glassen. Den var söt - men den var ruggigt god! :]


- the one and only!

Blogg & inredningsparty

2010-02-25 - 23:01:41
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (2)

Två lediga dagar har passerat. Det är så skönt med ledighet, jag skulle kunna tänka mig mer av den varan!


Solig promenad
Soliga promenader - trots kylan. Men de är korta!



Vad har jag pysslat med då? Under hela gårdagen satt jag och fixade en blogg för Piteå Kvinnojour. Det tog några timmar, men till slut fick jag ett resultat. Det är dock några buggar som jag måste fixa till...

 

Piteå Kvinnojour - skärmdump
Såhär fin sida blev det!



Med hanns inte med igår, för klockan 18 kom Linda och Hanna och hämtade mig - vi skulle på inredningsparty hos Emma! Det var annorlunda, och mycket fina grejor hon hade att visa. Tyvärr var det lite dyra grejor, men ett dessertset beställde jag minsann hem! :]


Inredningsparty
... men snorigt dyra! Liten skål 349:- Stor skål 499:-. Så dessa köpte jag inte!

 
Idag har varit en ytterst lugn dag. Vi sov relativt länge. Mitt på dagen kom Klara på besök. Det var länge sen vi träffades, och vi hade en trevlig surrstund! :]

Framåt middagen kom Tuss och Micke förbi, och drog med oss till Tre Kronor (och INTE TexMex - för en gångs skull kom jag ihåg namnet :D ). Tack för att ni släpade ut oss i kylan!


Ser slutminutrarna av Damkronorna nu. Jag hoppas de krossar Finland . SPÄNNANDE!! :]


- the one and only!


Helgen med Lillstrumpan

2010-02-22 - 21:03:58
Kategori: Familjen - Synpunkter? (4)
Vi hade, som jag ju skrivit tidigare, finbesök av världens bästa syster i helgen. Jag har nu knåpat ihop lite bilder från helgen:

Mysig fredagkväll med hemgjord pizza...
Fredagkväll: Hemgjord pizza framför "Let's Dance"


Lördagmorgon...
Lördagmorgon: Vi sov ut ordentligt och gjorde sedan en god hallon- & banansmoothie



På kvällen var det bestämt att det skulle bli tacomiddag hos oss. Vi fick sällskap av lillebror Martin också - det var kul! Lina hade åkt till en kompis. Innan de kom var jag ut en sväng med Zlatan. När jag kom in möttes jag av två hårt arbetande syskon:

Jag kom i princip till dukat bord!Tacomiddag med André, lillasyster & lillebror


På kvällen såg vi Melodifestivalen och bara slappade. Vi hade en skön lördagkväll, med andra ord! :]


Nu ska jag göra polkagrisglass samtidigt som jag hänger med i matchen mellan Sverige-USA. HEJA Damkronorna!!


- the one and only!

På isen med Lina & Zlatan

2010-02-21 - 13:53:00
Kategori: Familjen - Synpunkter? (2)
I helgen har min älskade syster sovit hos oss. Mamsen och Papsen är i Barcelona, så lillsyrran har craschat i vår lya! Vi har haft det kanonmysigt! Ska snart åka iväg och jobba, men delar med mig av bilderna från i fredags. Då var vi både ute med pulkan och en sväng på isen:

Zlatan drar Lina i pulkan


Däremot lät jag honom bara dra Lina några hundra meter. Han klarar ju av det, men jag tror hon är alldeles för tung - till att börja med i alla fall. Så nu har han fått dra runt på snöklumpar och bara vänja sig vid att dra pulkan, så får vi öka på vikten allt eftersom. Han är allt bra duktig, min lille Z! ♥


Zlatan & Lina
Zlatan & Lina busarLina & Zlatan busarLina & Zlatan busarÄlskade Lina
Fina, fina Lina!



Tänk att underbart alltid är alldeles för kort... Det är dessa stunder man lever för!! :]


- the one and only!

Kul att få dra pulka!

2010-02-17 - 13:41:36
Kategori: Zlatan - Synpunkter? (6)
Som jag skrev igår, har vi fått låna en pulka av min moster och hennes familj. På vindan hittade vi dessutom skaklar och loksele för hund, så det var bara att sätta igång. Dessvärre verkade lokselen vara för liten, och då hade vi inte användning av hundskaklarna heller. Så jag drog på honom den vanliga dragselen och försökte montera pulkan utifrån det. Det var lite klurigt, och fungerade inte alls så som jag hade tänkt:

Kul att få dra pulka!



Han kunde inte svänga och när jag såg det förstod jag varför hundskaklarna var konstruerade med en båge. Men vad som var kul var att lokselen verkade passa sen. André hittade var man kunde reglera den: Och när vi provade den på kvällen igen så verkade den passa. Men att motera allting blir morgondagens projekt. För nu ska jag hoppa i duschen och göra mig klar för ett eftermiddagspass!


- the one and only!

Fettisdag + recept

2010-02-16 - 23:26:47
Kategori: Mat & Recept - Synpunkter? (0)
Idag är det fettisdag. Ingen som gillar att fika har väl kunnat missa det! Vi fick varsin semla på jobbet idag, men jag tyckte inte det var någon hit. Jag är egentligen inget fan av vilka semlor som helst. Hembakade ska de vara. Kunde därför inte hålla mig från att själv baka, när jag råkade halka in på Fettisdagens godaste semlor. Så jag pep iväg till affärn, och inhandlade allt jag inte redan hade hemma:

Hembakade semlorHembakade semlor


Till och med min kära sambo, som inte brukar tycka om semlor, tyckte det var något speciellt med dess semlor. Därför måste jag bara dela med mig av receptet:



Godaste semlorna, 15-20 st

100g smör
3 dl mjölk eller hälften grädde hälften mjölk
75 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
1 tsk kardemumma
1 liter mjöl
ägg till pensling

Gör så här: Smält fettet och häll i mjölken. Smula sönder jästen i en degbunke. Blanda i salt, socker, kardemumma, ägg och det fingervarma degspadet. Tillsätt hjorthornssaltet och mjölet och arbeta degen smidig. Jäs i 10 min. Baka ut runda bullar som får jäsa upp ordentligt på en plåt. Pensla med ägg och grädda dem i 250 graders värme i 5  -10 min. Fyll semlan med mycket mandelmassa och grädde, pudra på florsocker. Semlorna går utmärkt att frysa och plocka fram och fylla när de ska ätas.



Ska sortera lite bilder nu, samtidigt som jag sneglar på OS. Helt fantastiskt kul när det börjar trilla in medaljer :]


- the one and only!

♥ Alla hjärtans dag ♥

2010-02-16 - 14:16:06
Kategori: Allmänt - Synpunkter? (4)
I förrgår var det, som ju säkert ingen missat, "Alla hjärtans dag"! Dagen bjöd på många kort till och från nära och kära. Jag jobbade förmiddag. När jag kom hem, möttes jag av detta kort och en stor röd ros:

Från älsklingen: Jag tycker om dig... sååååååååå här mycket!


Från lillasyster Lina fick jag detta kort, som hon hade gjort på skolan, samt en ask med geléhjärtan:


från lillasyster Lina


Jag blev så inspirerad, så jag satte mig ner och scrappade ihop två kort, ett till min familj och ett till min älskling:

Till min familjMitt kort till älsklingen


Slutade 13 idag. Nu ska jag ut i solen (om den behagar komma fram bakom molnen?) med herr Z. Tror han ska få dra lite tyngder i sin nya pulka, som vi fått låna från min moster och hennes familj. Bara jag lyckas klura ut hur den ska monteras på honom... Bilder kommer senare idag :]


- the one and only!

Brudfest hos Tuss

2010-02-15 - 20:57:43
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (5)
I lördagskväll var det brudfest hos Tuss - inga killar var välkomna! ;]

Det var några som jag inte träffat på länge, och det var riktigt kul att ses igen. Det som däremot var synd var att jag skulle jobba förmiddag, så därför var jag nykter. Vilket i och för dig var tur, efter som jag inte var särskilt sugen sedan förra helgen!

Brudfest hos Tuss



Det var en supertrevlig kväll, men jag tror att alla förstår mig om jag säger att det gärna blir rätt rörigt när man är de enda som är nykter på fest, eller hur Stina?! ;D


- the one and only!

Gårdagens photosession

2010-02-14 - 18:44:37
Kategori: Foto - Synpunkter? (8)
Gårdagens photosession i Luleå var en riktigt rolig upplevelse! Vi började 11:00 och vi var först ut. Det var skönt, för det hade inte hunnit komma så mycket folk, vilket innebar att det inte var så mycket väntan. Ca 13:45 var vi på väg hemåt igen! :]
 
Sminkningen var kul, det är inte ofta man har en personlig make up-artist! Sedan var det dags att fixa håret. Det fick man ordna själv, så jag och Tuss hjälptes åt. Tuss var den första av oss som fotades, och det var verkligen en utmaning. Man skulle stå i olika poser, som inte alls var särskilt naturliga, men som faktiskt blev bra på bild. NU kommer kruxet. När vi skulle kolla på bilderna och gallra ut de vi ville ha, fick vi en smärre chock. Om man ville köpa alla bilderna skulle det kosta 3500:-!! Om man bara ville ha en bild, skulle den kosta 495:-. De var med andra ord INTE gratis.

The Studio
The Studio
Bilderna är tagna av The Studio


När jag köpte två bilder fick jag den andra för 200:-, tack vare att jag tipsat om drygt 8 personer som "The Studio" kunde ring till. Om jag hade behövt betala fullt pris hade jag garanterat låtit bli.

Den nedre bilden var egentligen en "glamorös" bild, jag hade klänning och hela baletten på mig. Men på bilden ser det ut som att jag bara har en BH, så den blev för porrig att lägga ut här. Därför har jag beskurit den lite sådär halvsnyggt :D

Dock är jag nöjd med dagen och bilderna! :]


- the one and only!

Photosession i Luleå

2010-02-13 - 08:38:47
Kategori: Foto - Synpunkter? (2)
Sitter på nålar - idag ska jag och Tuss på en photosession i Luleå. Det är The Studio som gör en roadtrip och jag och Tuss är några av de som fått chansen att komma och bli sminkade för att sedan fotas i olika utstyrslar. Ska bli grymt kul!! :]

Återkommer lite senare med bilder från dagen!


- the one and only!

Tunga ögonlock...

2010-02-10 - 16:40:55
Kategori: Allmänt - Synpunkter? (6)
Sitter och jäser i soffan efter en tuff dag. Började 6:15 i morse! Visst, jag gillar att jobba förmiddag, och det passar mig bättre än eftermiddagar. Men min kropp är inne i en period just nu och jag får liksom ingen rytm i uppstigningen. I tre dagar har jag nu gått som en zoombie. Imorgon 13:00 får jag helg, vilket känns välbehövligt! :]

Vi ska på bio ikväll och se "Snabba Cash". Om jag ska palla är det bäst jag vilar de två gröna ett slag.

Wienerbröd
Wienerbröd och mjölk


Nu ska jag trycka ett wienerbröd och ett glas mjölk - sen powernap!


- the one and only!

Bilder från helgen - Nimbys värld

2010-02-09 - 21:53:33
Kategori: Familjen - Synpunkter? (0)
I söndags var jag med lillasyster Lina och Andrés systerdotter Filippa Nimbys värld ute på Havsbadet. Vi hade några supermysiga timmar tillsammans, och självklart var paparazzi-Sassa i farten:

Lina & Flippis
Goaste tjejerna utanför Skeppet & Nimbys värld

Lina & FlippisLina & FlippisLina & Flippis
Lina & Flippis
Lina & FlippisLina & FlippisLina & FlippisLina & Flippis
Lina & Flippis
Lina & FlippisLina & Flippis
Lina & Flippis
Lina & FlippisLina & Flippis
Lina & Flippis
Lina & FlippisLina & FlippisLina & Flippis
Lina & FlippisLina & FlippisLina & Flippis
Lina & Flippis



Som ni ser var det fullt ös, och jag kan lova att jag hade två trötta tjejer i baksätet på vägen hem! :]


- the one and only!

Bilder från helgen - Zlatan på isen

2010-02-09 - 21:15:32
Kategori: Foto - Synpunkter? (0)
Har pga jobb och annat viktigt inte haft tid/möjlighet att uppdatera förrän nu. Delar därför med mig med en del bilder från i helgen.

Zlatan på isen:


Zlatan
Zlatan
ZlatanZlatanZlatanZlatan
Herr Päls snödöper sig själv

Zlatan
ZlatanZlatan
ZlatanZlatan



Fler bilder kommer snart...


- the one and only!

Imorgon är en annan dag...

2010-02-07 - 01:13:49
Kategori: Allmänt - Synpunkter? (1)
... hoppas jag verkligen. Gårdagens "After work" hade satt sina spår och det var minsann inte roligt att heta Sara. Men jag mådde väl som jag förtjänade, antar jag. Kul hade jag då, det är då ett som är säkert! Jag, Cilla och Vickan ägde dansgolvet, allt annat är en lögn!

Inga bilder från kvällen. Inte ens på maten! Kan ni fatta?! Det är inte likt mig. Men det är då likest, ids inte ladda upp någonting nu heller.

Imorgon blir det troligtvis Nimbys värld med lillasyster och fröken Flippis. Och ska jag orka pallra mig upp vid 09:00-tiden imorgon, är det nog på tiden att jag masar mig i säng.

Jag avslutar med en sexas cider! :D


- the one and only!

Takskottning & krämig tomatsoppa

2010-02-04 - 22:38:18
Kategori: Mat & Recept - Synpunkter? (0)
Grannen kom förbi tidigare i veckan och gjorde oss uppmärksamma på taket på carporten. Han trodde nog att det skulle behöva skottas av. När vi kollade, tyckte vi det också:


Vi hade 1½ meter snö på sina ställen!!Ante (Karlsson?) på taket
Här gick INTE att komma fram
Allt detta var på taket - på ena halvan!


Tur man har goa grannar!! :]


Provade igår en ny maträtt, som mamma tipsade om - Krämig tomatsoppa! André var (ovanligt nog?!?) lite skeptisk, men han provsmakade med öppna sinnen. Och han gillade den!! :] Jag kan verkligen rekommendera den. Den är både lätt och tar inte så lång tid att göra. Dessutom står man sig betydligt längre än vad man gör med vanliga soppor. Kan det vara grädden?! ;]

Tomatsoppa under konstruktion
Vin är en av ingredienserna. Och jag som inte ens dricker vin. Men det blev succé!

Tomatsoppan mixad - klar att ätas!
Riktigt krämig och matig blev den!


Nu ska jag gå kvällsrundan med herr Päls. Sen tror jag vi slår på en film. Är ledig imorgon! :]


- the one and only!

Gårdagens fotosession

2010-02-04 - 21:59:22
Kategori: Foto - Synpunkter? (0)
Jag hann med ut på isen en sväng med min älskade Zlatan igår. Tyvärr blev det efter att det börjat skymma, men det blev ändå några bilder i dagsljus. Jag är SÅ nöjd med min nya kamera!! :]

ZlatanZlatanZlatanZlatanZlatanZlatanZlatanZlatan



Jag ÄLSKAR vintern!! Det är så otroligt vackert i naturen och det gör mig verkligen glad! avslutar med en bild av naturens verk:

Natur
Djupviken, från en av sina bättre sidor


Ska sortera lite fler kort nu - and I like it! :]


- the one and only!

Inköp och andra bestyr

2010-02-02 - 21:07:44
Kategori: Hus, renovering & inköp - Synpunkter? (1)
Igår efter jobbet, åkte jag till Rima och inhandlade lite scrapbookingprylar på REAn. När det är 50% får man ganska mycket för 150:-! Jag älskar REA!! :]

Scrapbooking

André fixade skarvlister till sovrummet, det färdiga barnrummet och till balkongdörren, vilket inte var en dag för tidigt!

Skravlist mellan vardagsrum och sovrum
Numer är det en list som delar av rummen (och inte ett hål)

Skravlist vid altandörren
Skarvlist på plats!


A köpte också nya tabletter från Dollar§tore:


BordstablettBordstabletter
Jag gillar dem skarpt!


När André var ut en sväng idag, hittade han en ytterst insnöad Coca-Cola-flaska:


Frusen Coca-ColaAndré öppnar...
Bubbligt värre!
Ser det inte läskande ut?!


Vi har beslutat oss för att sälja vårt BECKY barbord från Europa Möbler. Det ligger just nu ute på Blocket. Hojta om du är intresserad! ;]

BECKY Barbord valnöt & krom


Nu ska jag göra sista rycket inför kvällen - det finns kläder att hänga och vika! Kom förbi om du vill hjälpa till, vettja! ;]


- the one and only!

Igårkväll...

2010-02-02 - 20:47:33
Kategori: Fritid & Nöjen - Synpunkter? (0)
... ringde Tuss och bad mig komma över en stund. Det tyckte jag var en bra idé, så det gjorde jag! :]

Alma & Siri tuggar ben
Alma & Siri tuggar på varsitt ben

Zlatan tuggar (litet, där här gången) benZlatan tuggar ben och Siri väntar ut det perfekta tillfället att stjäla det för honomSiri tuggar (stort, den här gången) ben
Siri var mest intresserad av Zlatans ben, fastän hon hade ett eget. I ett obevakat ögonblick lyckades hon med sin mission att ta det :D


Vi började med att dela ut varsitt ben till hundarna. Sen satte vi oss ner och Tuss tog fram lite fika. Eftersom jag nyss hade tryckt en pizza, tog det lite tid innan jag lyckades sänka min del av gofikat, men efter ett tag var det slut!

Nybakat :]


Vi surrade (som vanligt) och såg på tv - 13 snart 30! Jag avslutar med en gosig bild på Alma & Siri :]


Alma & Siri
Alma & Siri myser i mattes famn


Det kommer mera...


- the one and only!

Zlatan på isen

2010-02-01 - 17:24:44
Kategori: Foto - Synpunkter? (0)
När klockan ringde i morse, var det faktiskt inte så svårt att kliva upp som jag trodde. Och det var ju skönt, eftersom jag började 6:15!

När jag slutat åkte jag en sväng till stan och inhandlade lite nya scrapbookingprylar. Har blivit helt såld på det! :D

Jag hann inte mer än komma hem, så greppade jag kamera och hund och gick ner på isen. Tyvärr hann jag inte innan skymningen, så de flesta bilder är tagna i skymning. Först lite landskap...

En katt bland hermelinernaEn skithund mitt i allt :DLandskap



... och sen en del bilder på min lille pälsboll


ZlatanZlatan
ZlatanZlatan - observera ögonfransarna :]
Zlatan
Zlatan
ZlatanZlatan


Jag kan inte annat säga än att jag är stolt över min fina Zlatan, som dessutom är mycket villig att vara med på bild! :]

Näe, nu ska jag (återigen) ta tag i den gigantiska klädberget av rentvättade kläder. ALLTID lika kul... :P


- the one and only!

RSS 2.0