6 september - v.29(28+0)

2010-09-06 - 23:14:37
Kategori: ♥ Bebis ♥
Idag går vi in i v.29 och det är 83 dagar kvar tills vår bebis kommer till oss!

Dag 197 av 280
83 dagar kvar till beräknad förlossning
(Bilden är lånad från Familjeliv.se)


Veckan som varit har jag provat på (pga sjukdom) att vara hemma från jobbet - för första gången i hela mitt liv. Det kändes väldigt konstigt, men ack så nödvändigt. Eftersom jag redan är väldigt trött och slut, gjorde inte en förkylning det hela bättre. Det blev för mycket, helt enkelt. Och SOM jag har sovit! Men nu är jag tillbaka på banan igen! :]

Idag har vi varit på ytterligare ett besök hos barnmorskan. Jag tycker det är lika spännande varje gång! Dessvärre började dagen inte riktigt som jag hade tänkt mig. När jag nästan ätit upp gröttallriken, kände jag att allt inte riktigt stod rätt till. Mycket riktigt kräktes jag upp ALLT jag lyckats trycka i mig. Detta gjorde att mitt tidsschema sprack. Men jag hann ändå - med andan i halsen. PUH!

Dagens värden:
Blodtryck: 102/66, dvs mer i den nivå jag haft tidigare.
Blodvärde: 115 (innan graviditeten låg jag stadigt på ~145)
Socker: 6,4 (7,6 sist). Dock är dessa värden något missvisande eftersom jag precis innan tryckt i mig frukost..
Bebis hjärtljud: 140 slag/min
Sf-måttet: 30 cm (26 cm i v.26)

Jag fick med andra ord svar på varför jag så ofta känner yrsel - jag har rätt låga värden. Fr o m nu har jag blivit ordinerad järntabletter varje dag. Jag ska gladeligen knapra dem, bara jag får känna mig piggare! Sen har jag även införskaffat stödstrumpor, som ska vara bra mot yrsel. Vidare måste jag tänka på att inte stressa så mycket och framför allt inte bara sätta mig ner tvärt, utan minska den fysiska ansträngningen successivt. Och det fungerar faktiskt, har knappt kännt av yrseln överhuvudtaget! :]

v.29(28+0)
v.29(28+0)


Om barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar. (Texten är lånad från Familjeliv.se)


Kram från Sassa

Synpunkter:
Johanna

Jodå, det är bara fint med oss! Dagarna rullar mest på. Lägger den mesta tiden på att se Agnes framsteg känns det som. Jag skulle kunna sitta en hel dag och titta på hur hon försöker lära sig krypa. :)

V. 29... Ja gu va tiden går fort! Snart har ni eran lilla bebis hos er!

Jag hade förstås hälsat om du hade varit lite närmare! :) Du var ganska så långt bort. Men vi gick sen åt samma håll så jag tänkte att vi kanske skulle gå ikapp er, men icke! Du var spårlöst försvunnen! Men en annan gång kanske!

Ha det bra!

2010-09-07 @ 00:03:54
URL: http://jagochminlillafamilj.blogg.se/
therese

å vad spännande med bebis =) som jag ser är du rätt stor å i verkligenheten är du nog större och jobbigare , men du verkar då trivas =)))



Jag pluggar personalvetare i 3 år. förhoppningsvis får jag något bra jobb då =)



Sköt om er !!

2010-09-07 @ 22:18:42
URL: http://www.oestroem.blogspot.com
Linda

det är bra, skräm bort krämporna!! ;P



snart ligger du där på förlossningen och vill helst slippa allt vad smärta heter, tur man får nåt gott av det i slutändan! :)



det är bra med oss.. harry är på dagis och jag och evert är bara hemma och myser, läs sover! :D pluggandet har jag inte kommit igång med än. vet inte när jag ska göra det heller inte hur jag ska orka!? jag är så sjukt trött hela tiden, så helst av allt skulle jag bara vilja sova!! hoppas det går över snart!



kramar!

2010-09-08 @ 22:06:31
URL: http://lindta.blogg.se/
Hanna

Du börjar vara ganska go och rund nu ;) i positiv bemärkelse! :P

2010-09-09 @ 12:00:00
URL: http://hannaaldrin.blogg.se/

Lämna gärna din synpunkt här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0